Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2006

Ξαναχτύπησε ο Χριστόδουλος για τα βιβλία

Δεν ξέρω κατά πόσο θέλουν τελικά οι πολιτικοί να κόψουν το βήχα στον όποιο Χριστόδουλο για τα βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας. Ο νέος νταλκάς του παπά:

«Τι να πει κανείς για τα νέα βιβλία της Ιστορίας, τα οποία λανσάρονται και διδάσκονται από αυτά τα παιδιά μας, όταν για το 1821 δεν γίνεται καμία αναφορά για την Εκκλησία και τον ρόλο της, τον Παπαφλέσσα, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, την ύψωση του λαβάρου της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα;»

«Θα ξαναγράψουμε την Ιστορία σύμφωνα με αυτά που υπαγορεύει ο δήθεν εκσυγχρονισμός; Ο εκσυγχρονισμός να γίνει, αλλά σε τομείς όπου θα εξυπηρετείται ο λαός μας, και όχι καταλύοντας τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού και της θρησκείας μας».
Νομίζω ότι και τα ΜΜΕ καλά θα κάνουν, αν πιστεύουν ότι κακώς ασχολείται ο Χριστόδουλος με τα βιβλία και όχι μόνο, να πάψουν να ασχολούνται με τα λόγια του. Αλλά βλέπεις πουλάει. Κι ότι πουλάει, προβάλλεται άσχετα από το περιεχόμενο...

Αφόρισε δικαστές - βιβλία - Για αποχριστιανισμό της πολιτείας μίλησε στο κήρυγμά του ο Χριστόδουλος


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, να μιλήσουμε για τη συμμετοχή του λαμόγιου Παπαφλέσσα, για το παραμύθι της Αγίας Λαύρας, για το ρουφιάνο παπά που έχτισε ο Αντρούτσος, για τους αφορισμούς του Ρήγα και της Επανάστασης, για... για...

Sunflyer είπε...

Νομίζω πως είναι δεδομένο ότι δεν θέλουν...

Stelios Frang είπε...

Μόνο αφορισμοί και υπότουρκη προπαγάνδα? Εδώ πλήρωναν πεσκές στο σουλτάνο για να τους διορίσει ως πατριάρχες, και μετά ο διορισμένος μάζευε από τους φορολογούμενους Ρωμιούς τα λεφτά που είχε πληρώσει (Συμεών, Παΐσιος, Διονύσιος Θεσσαλονικεύς, Παρθένιος, Μεθόδιος, Διονύσιος ο Λαρισινός κ.ά.)

Επίσης πουλούσαν συγχωροχάρτια για ζώντες και νεκρούς (Φίλιππος Ηλιού, Περιοδικό «Τα Ιστορικά, τεύχη 1 και 3 με φωτογραφίες, υπογραφές και σφραγίδες), αλλά στα σχολικά βιβλία γράφουν μόνο γι' αυτά που πουλούσαν οι πάπες. Πράγματι, έχουν σοβαρές ατέλειες τα σχολικά βιβλία, πρέπει να συμπληρωθούν!

Όταν διαμαρτυρήθηκε ένας πάπας ότι του κλέβουν την ιδέα και δεν δικαιούνται να πουλάνε συγχωροχάρτια, πραγματοποίησαν σύνοδο επισκόπων και του απάντησαν αυστηρά, όπως συνηθίζεται σε θέματα "αρχών": «... το δε λέγειν αποκεκληρωμένος έχει την εξουσίαν του διδόναι ταύτα μόνον ο Ρώμης Πάπας, ψεύδος εστί προφανές και της των Λατίνων ατόπου καινοτομίας» (Ι.Ν. Καρμίρης: Τα δογματικά και συμβολικά μνημεία, Αθήνα 1953).

Ένας άλλος δε αχάριστος, ο Ανανίας, ηγούμενος της μονής του Σινά, ο οποίος βρισκόταν σε ανταγωνισμό με την Ιερουσαλήμ για την προσέλκυση «πιστών» στα προσκυνήματα, έβγαλε δικά του συγχωροχάρτια! 'Ακου να δεις αμαρτία ο μπαγάσας! Του καταλόγισαν λοιπόν οι πατριάρχες σε σύσκεψη την αποστασία αλλά πρωτίστως την οικειοποίηση του «δικαιώματός» τους για έκδοση χαρτιών συγχωρήσεως από πάσης αμαρτίας: «... ετόλμησε διαμερίζειν και συγχωροχάρτια στάμπινα ο ηγούμενος, όπερ μόνον τοις Πατριάρχαις εφειμένον εστί», όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το έτος 1689 ο πατριάρχης Κων/πόλεως Καλλίνικος (Φίλιππος Ηλιού, Περιοδικό «Τα Ιστορικά, τεύχη 1 και 3). Τον έκαναν κόσκινο τον Ανανία!

Εδώ μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο ηγούμενος Ανανίας έδειξε κλασική αχαριστία παραγιού, ο οποίος έμαθε την τέχνη πλουτισμού κοντά στους μαΐστορες και θεώρησε καλό να αυτονομηθεί και να «δουλεύει» πλέον για δικό του λογαριασμό... Πού πα ρε Καραμήτρο χωρίς τη χάρη του θεού?

Sunflyer είπε...

sfrang το link σου θα μου κοστίσει τουλάχιστον ωριαία αποβολή. Νομίζω όμως πως αξίζει τον κόπο...

Ανώνυμος είπε...

Just to say hello to you.