Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2006

Το ξύλο βγήκε από την... ΕΛ.ΑΣ.

...κι όχι από τον παράδεισο.

"ΒΡΟΧΗ από δακρυγόνα στην πορεία των εκπαιδευτικών. Την παραίτηση των υπ. Δημόσιας Τάξης και Παιδείας ζητούν οι δάσκαλοι".

"Χτύπησαν δασκάλους χωρίς αιτία - Η Αστυνομία έπνιξε τη διαδήλωση στα δακρυγόνα και μετέτρεψε σε πεδίο μάχης το κέντρo"



Την αντιμετώπιση των δασκάλων απεργών και διαδηλωτών καταγγέλει η ΟΛΜΕ.

Με δελτίο τύπου απαντάν στις δηλώσεις της υπουργού οι δάσκαλοι.

Όταν οι εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν στους δρόμους κι όταν αντιμετωπίζονται με τον παραπάνω τρόπο οι άνθρωποι που κρατάνε τις ψυχές, τα μυαλά και τα κορμιά των παιδιών μας, τότε το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό.

Ζοφερότατο!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το συμπάθειο, εκείνοι που προσπαθούν με το ζόρι να σπάσουν τον κλοιό των αστυφυλάκων και να "επιδώσουν ψήφισμα" στο γραφείο του πρωθυπουργού, εκείνοι που αντιδικούν έξαλλοι με τους κρανοφόρους (βλέπε φώτο), δεν είναι οι αθώοι δάσκαλοι των παιδιών μας, είναι τσαμπουκάδες που πάνε για καυγά και για να δημιουργήσουν εικόνες... Διεκδικούν την επόμενη προαγωγή στο κόμμα τους...

Έχουμε φάει ξύλο και ξύλο από την Αστυνομία, παλαιότερα, για πολλούς λόγους, αλλά ποτέ επειδή συγκρουστήκαμε μετωπικά στις πορείες, προσπαθώντας να περάσουμε με το ζόρι από εκεί που δεν μας επέτρεπαν...

Ανώνυμος είπε...

Θα διαφωνήσω...
Ηταν από τις λίγες φορές που δεν υπήρχαν "οργανωμένοι" αναρχικοί και "τσαμπουκάδες"...
[καμιά δεκαριά ήταν όλοι κι όλοι]

Τα ΜΑΤ δεν περίμεναν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και είχαν προετοιμαστεί για άλλα πράγματα.
Το ότι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι τελικά δεν υπάρχουν black blocks, προκάλεσε την δικαιολογημένη κατ` εμέ διαμαρτηρία των δασκάλων οι οποίοι δημοκρατικά διαδήλωναν.

Αυτό είναι από τις λίγες φορές που γίνεται.
Διάλυση της πορείας χωρίς λόγο.
Ή μάλλον υπήρχε λόγος κα. υπουργέ του "διαλόγου"...

valentin είπε...

Το μήνυμα της κυβέρνησης και του "διανοούμενου" υπουργού Δημόσιας Καταστολής είναι νομίζω σαφές: οι διαδηλώσεις απαγορεύονται. Η άγρια επίθεση με δακρυγόνα ενώ πριν δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα είναι προφανώς η υλοποίηση των καλοκαιρινών εξαγγελιών ότι "δεν μπορούν 50 άτομα να κλείνουν το δρόμο". Το "50 άτομα" τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί και 500 και 5.000 και 50.000 να είναι το ίδιο είναι για τη ΝΔ, μόνο που όσο πιο πολλοί τόσο λιγότερο την παίρνει.