Τρίτη, Ιουλίου 11, 2006

Η Χρύσα Αράπογλου, τα τοπικά ΜΜΕ και η σχολική στέγη

Αν το λογότυπο του συνδυασμού της Χρύσας Αράπογλου, υποψήφιας δημάρχου από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι "μια από τα ίδια", τότε μένει να δούμε αν όσα λέγονται από τη Χρύσα Αράπογλου είναι διαφορετικά.

Αν και η δυσπιστία μου απέναντι στους πολιτικούς και την πολιτική αυξάνεται, ωστόσο δεν βλέπω με ποιον διφορετικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε προβλήματα που αφορούν όλους μας στα πλαίσια μιας οργανωμένης κοινωνίας. Ταμπουρωμένοι πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες των διαμερισμάτων μας; Πατώντας πλήκτρα στο PC, κάνοντας ζάπινγκ και αγοράζοντας την κυριακάτικη εφημερίδα - συνοδό του καφέ μας;

Βλέπω τα πράγματα να κινούνται πιο πολιτικά μεν, αλλά κάτω από διαφορετικού τύπου οργάνωση. Αν οι μεγαλόστομοι πολιτικοί αποδεικνύονται ανεπαρκείς, τότε δεν μένει παρά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: την ενεργό συμμετοχή μας στα κοινά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε και οφείλουμε να έχουμε άποψη και ως πολίτες που γράφουν σε blogs, πέρα απο τα κατεστημένα ΜΜΕ τα οποία εδώ και πολύ καιρό κλείνουν το μάτι στις εκάστοτε εξουσίες.

"...Η υποψήφια δήμαρχος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε...:

- Στην TV 100 και στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που έχουν μεταβληθεί σε μηχανισμούς προπαγάνδας του Παπαγεωργόπουλου. «Αν δεν επανέλθουν στην τάξη, θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων», προειδοποίησε και επισήμανε ότι: «Μη λησμονούν ότι τα 2 δισ. σε δραχμές που κοστίζουν κατά μέσο όρο στους Θεσσαλονικείς επί 20 χρόνια που είναι αυτή η διοίκηση στο δήμο θα είχαν λύσει το πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η πόλη, με το 35% της διπλοβάρδιας σήμερα».


Έχω ξαναγράψει για τις αδυνασμίες των σχολείων να πληρώσουν έστω και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γιατί η χρηματοδότηση από το δήμο είναι πενιχρή. Χώρια για το πρόβλημα στέγης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που είναι έντονο. Πολύς κόσμος ούτε καν διανοείται ότι όλα αυτά είναι υποχρεώσεις του δήμου στον οποίο διαμένει και στον οποίο πληρώνει το χαράτσι.

Το μόνο που βλέπουν είναι "το πλήθος των έργων που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Θεσσαλονικέων".

Τι να γράψεις μετά και από αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: