Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2006

Οικολογική καταστροφή στους Ταγαράδες

"Δέντρα ξεράθηκαν, χώματα νέκρωσαν, ο αέρας μολύνθηκε, ο υδροφόρος ορίζοντας απειλείται και άνθρωποι κινδυνεύουν με ηπατίτιδα." Είναι η αρχή του άρθρου για την οικολογική καταστροφή στη χωματερή των Ταγαράδων στη Θεσσαλονίκη, μετά και την πρόσφατη φωτιά.

Ξεχωρίζω όσα δηλώνει ο καθηγητής Υδραυλικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος: «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακόμη την έκταση της οικολογικής καταστροφής. Μιλάμε για ανεξέλεγκτη, βαριά ρύπανση. Πρέπει να γίνουν μετρήσεις, αλλά είναι δύσκολο με τις παρούσες συνθήκες. Δυστυχώς, δεν ξέρουμε τι γίνεται με τον υδροφόρο ορίζοντα. Η αδιαφορία των υπευθύνων είναι εξοργιστική».

Ίσως γιατί δεν μένουν εκεί κοντά;

Η υποψήφια δήμάρχος Χρύσα Αράπογλου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, έντονη κριτική άσκησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τόσο τη σημερινή όσο και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές για έλλειψη σχεδιασμού, ζητώντας να κλείσουν όλες οι χωματερές τύπου Ταγαράδων. H υποψήφια νομάρχης Βούλα Πατουλίδου επισκέφτηκε την περιοχή με ομάδα επιστημόνων, για να γίνει έρευνα για τις επιπτώσεις.

Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των ερευνών και όσα προκύψουν από τις μηνύσεις.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Σχετικά και αναλυτικά γράφει ο Argos στο thess.gr: "Ταγάρια".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.όμως στην απόλυτη αδιαφορία του κράτους για την υγεία μας δεν θα έπρεπε να βγεί στα ΜΜΕ κάποια ανεξάρτητη φωνή από το Α.Π.Θ. και/η να κάνει μετρήσεις ιδία πρωτοβουλία; κανείς(μεγαλοκαθηγητής Βιοχημείας, Χημείας) δεν έχει συγγενείς, φίλους στην Θεσσαλονίκη για να νοιαστεί, όλοι έχουν φύγει διακοπές;