Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2005

Διαδικτυακές Πύλες συνδέουν μειονότητες στη Γερμανία

Θα έπρεπε, βάσει του χαρακτήρα μου, να έχω έτοιμη τη βαλίτσα για Βερολίνο. Πετάω ξημερώματα Πέμπτης, αλλά αυτό το καταραμένο κρυολόγημα με έχει αποσυντονίσει. Περιδιαβαίνοντας γερμανικά websites και σε συνδυασμό με όσα διαδραματίζονται στη Γαλλία, διαπιστώνω τα εξής:

α) 300.000 Ρώσοι νεοαφιχθέντες στη Γερμανία εγγράφηκαν και χρησιμοποιούν το http://www.germany.ru, ένα portal για μουσική, κινηματογράφο και τη ρώσικη τηλεόραση. Και για φιξάρισμα διαπροσωπικών ραντεβού, για να μην ξεχνιόμαστε... 30.000 επισκέψεις την ημέρα δεν είναι και λίγο!


Οι Τούρκοι στην Γερμανία πληκτρολογούν http://www.vaybee.de. Vaybee σημαίνει στα τούρκικα "Τέλεια", "Ουάου" ελληνιστί. Πρόκειται για το πλέον επιτυχές portal της μειονότητας στη Γερμανία με 400.000 μέλη.

Θα είναι ενδιαφέρον να δει κάποιος πως διαχειρίζονται αυτά τα portals την κρίση στη Γαλλία. Και να βγάλει χρήσιμα γενικότερα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που προβλέπεται να εξαπλωθεί στις χορτασμένες, και από τον ιδρώτα των μεταναστών, ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: