Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2005

33ος Αστερίξ: «Και ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι τους»

Ο Ουντερζό, δημιουργός των θρυλικών Γαλατών Αστερίξ και Οβελίξ, δήλωσε: «Εγώ θέλω να γράφω για τα παιδιά. Δυστυχώς αυτά έχουν άλλη άποψη». Κι αυτό γιατί σχετικές στατιστικές παρουσιάζουν μείωση της αναγνωσιμότητας των ιστοριών του από τις μικρότερες ηλικίες των παιδιών.

Φαντάζομαι, αλλά μόνον φαντάζομαι, ότι η πιτστιρικαρία θα ξενυχτήσει ίσως για άλλους λόγους τα μεσάνυχτα της 13ης Οκτώβρη, κι όχι για να περιμένει στα περίπτερα το φρέσκο δημιούργημα του 78χρονου Ουντερζό, με τίτλο: «Και ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι τους».

Στην ιστορία, η οποία διαδραματίζεται για πρώτη φορά φθινόπωρο, οι Γαλάτες δεν ταξιδεύουν, αφού όλα διαδραματίζονται στο περίφημο γαλατικό χωριό. Έρχονται αντιμέτωποι, πέρα από τους Ρωμαίους, με… καιρικά φαινόμενα, και πλάι τους βρίσκονται σύγχρονες μορφές διασημοτήτων οι οποίοι αναφέρονται με αναγραμματισμένα τα ονόματά τους.

Δεν ξέρω αν θα περιμένω έξω από κάποιο περίπτερο εκείνο το βράδυ. Είμαι βέβαιος ωστόσο ότι θα επαναλάβω ηθελημένα μια ιεροτελεστία αλλοτινών χρόνων. Εκείνη που με θέλει να δένω τα κορδόνια των αθλητικών παπουτσιών, να στριμώχνω στην τσέπη του τζιν κέρματα και με ένα σάλτο να βρίσκομαι στο απέναντι περίπτερο ανυπομονώντας να βρεθώ στο δωμάτιο με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ στα χέρια μου.

Οι πληροφορίες από τον Χρήστο Μανωλά, στο Βιβλιοδρόμιο των Νέων.

2 σχόλια:

jojo είπε...

είχε πάρει το αυτί μου οτι τώρα κοντά θα κυκλοφορήσει καινούριο τεύχος αλλά οι πληροφορίες μου δεν ήταν επαρκείς και δεν ήξερα...
τώρα που ξέρω θα το ζητήσω σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία..
ελπίζω να το προλάβω, δεν βλέπω την ώρα!

. είπε...

ωραίαααααααα :D