Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2005

ΝowΤhatsFuckedUp.com - Όντως μάγκες μου!

Προειδοποίηση: Αν δεν αντέχεις φρικιαστικές εικόνες, μην ακολουθήσεις το σύνδεσμο.

Μπορείς να περάσεις αρκετή ώρα μπροστά σε εικόνες αποτροπιασμού; Ε, δεν θα είναι και κάτι προτότυπο, θα σκεφτείς. Κι όμως, αν οι εικόνες από τις φυλακές του Abu Ghraib σοκάρανε, ό,τι ανεβάζουν φαντάροι των συμμαχικών δυτικών δυνάμεων (sic) στο ΝowΤhatsFuckedUp.com προκαλεί φρίκη.

O Wilson, πρώην αξιωματικός της αστυνομίας στην πολιτεία της Φλώριδα άφησε το δίσκο του server του σε στρατιώτες για να τον φορτώσουν με όλη τη σαπίλα της ανθρώπινης ψυχής. Αποτρόπαιες εικόνες Ιρακινών μελοθάνατων, θηριωδίες στρατιωτών σε κρατούμενους. Η ψηφιακή ευκολία μετατρέπει τα πάντα σε ένα θεάμα κοινό για όλους. Δεν είναι έτσι;

Οι εκπρόσωποι του στρατού των Η.Π.Α. άρχισαν τις γνωστές μπουρμπουλήθρες περί αυθεντικότητας των φωτογραφιών και γνησιότητας των μηνυμάτων. Θα ψάξουν, λένε, τις επόμενες ημέρες στα άχυρα για να βρούνε τους υπεύθυνους ψύλλους.

Από παιχνίδι μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς το Συμβούλιο των Αμερικανοισλαμικών Σχέσεων αναλαμβάνει δράση.

Στις 7 του Οκτώβρη ο Wilson συνελήφθη για διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Βολτάροντας στο site διαβάζω για το δικαίωμα του στρατιώτη στην ελεύθερη έκφραση. Καλό μου ακούγεται. Εξάλλου, οι νεκροί ό,τι είχαν να πουν το είπαν. 'Nough said?

Δεν υπάρχουν σχόλια: