Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2006

Η.Π.Α.: Φράκτης 1125 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Μεξικό

Δεν είναι ιδέα και πρακτική μόνο του Ισραήλ. Πρόσφατα διάβασα και μου έπεσε το σαγόνι ότι στις Η.Π.Α. εγκρίθηκε από το Κογκρέσσο η κατασκευή ενός φράκτη 1125 χιλιομέτρων στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό, το κόστος του οποίου εκτιμάται στα 6 δις δολλάρια.

Σκοπός είναι ο τερματισμός της παράνομης μετανάστευσης. Τουλάχιστον αυτή ήταν και παραμένει η αιτιολογία στις Η.Π.Α. πριν τις πρόσφατες εκλογές προκειμένου να ξυπνήσουν τα ξενοφοβικά ανακλαστικά των αμερικανών πολιτών. Το πρόσφατο χαστούκι των ψηφοφόρων στην πολιτική του Μπους και των συνεργατών του δίνει μια ελπίδα. Αν και φοβάμαι ότι οι τύποι θα σαρώσουν τα πάντα στον πανικό του φευγιού τους.

Όπως σε κάθε περίπτωση ξενοφοβίας, οι "ξένοι" είναι αυτοί που παίρνουν τις δουλειές των "ιθαγενών". Άσχετα αν οι τελευταίοι αρνούνται πεισματικά να μαζέψουν τα πορτοκάλια, να καθαρίσουν τα σπίτια, να κουρέψουν το γκαζόν.

Κι άσχετα αν το ΑΕΠ της χώρας υποδοχής των μεταναστών αυξάνεται και εξαιτίας αυτών. Οι αριθμοί είναι παντού διαθέσιμοι, μεγάλο παιδί είσαι, μυαλό έχεις, θα τους βρεις.

Αυτό που ίσως δεν θα βρεις μπροστά σου είναι η αντικατάσταση της πολιτικής από την ηθικολογία. Κι εκεί χρειάζεται να δεις πέρα και πίσω από το φράκτη. Και σημαντικότερο να μην επιτρέψεις να υψωθεί. Είτε στις Η.Π.Α., είτε στο Ισραήλ, είτε στη γειτονιά και την καρδιά σου.

1 σχόλιο:

chip & dale είπε...

Ε, ρε κάποτε τους φέρνανε με τα βαγόνια τους έρμους τους Μεξικάνους για να χτίσουνε την Δυτική Ακτή (Λος Άνχελες και παραπέρα) με μεροκάματα της κατάντιας και μετά τους αμολούσανε στο έλεος του Θεού και αφού τους χτίσανε το μισό US οι δόλιοι, τώρα οι Αμερικάνοι τους υψώνουνε και ένα τοίχος στα μούτρα από "ευγνωμοσύνη"! Τι να πεις...