Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2006

Η νεοσυντηρητική ιδεολογία ως δεκανίκι των βασανιστηρίων

Τελικά όλα συνδέονται μεταξύ τους. Στήνεις τους εκτελεστικούς μηχανισμούς, ενισχύεις το μεγάλο κεφάλαιο απομυζώντας τον κόσμο της εργασίας, υψώνεις ιδεολογικά φρούρια στα φυτώρια του πνεύματος. Η μεταφορά κρατουμενων με τη βία και τα βασανιστήρια τους είναι η άμεση, φυσική συνέχεια των όσων πρέπει να αποτελούν ντροπή για το ανθρώπινο είδος.



Αμπού Γκράιμπ, Γκουαντάναμο, Τρίπολη, Δαμασκός, Τασκένδη. Οι φωνές των βασανισμένων στα απανταχού της γης κελιά δεν μπορούν να μας αφήνουν ασυγκίνητους. Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή ότι με εντολές των Η.Π.Α. πάνω από 6000 άνθρωποι κρατήθηκαν και συνεχίζουν να κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, χωρίς να μπορούν να δουν τις οικογένειές τους και χωρίς να δικαστούν.

Τα βασανιστήρια αποτελούν κοινή πρακτική στις φυλακές των χωρών στις οποίες μεταφέρονται οι κρατούμενοι με κουκούλες στα κεφάλια. Αν οι Αμερικανοί δεν μπορούν να "κάνουν τη δουλειά τους" σε χώρες που απαγορεύονται τα βασανιστήρια, τότε πάντα υπάρχουν κάποιοι σε αυτόν τον πλανήτη που δεν θα έλεγαν όχι. Με κάποιο αντάλλαγμα φυσικά...

Τώρα η Janis Karpinski, πρώην διευθύντρια των φυαλκών στο Αμπού Γκράιμπ δήλωσε σε ισπανική εφημερίδα ότι είναι πρόθυμη να καταθέσει ότι ο Ράμσφελντ προσωπικά έδωσε την άδεια για τα βασανιστήρια στις φυλακές. Κι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη θεωρία που είχε αναπτύξει η ελίτ των Η.Π.Α., και των εμπορικών ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων, ότι μια ομάδα "κακών ανθρώπων" βασάνιζε κρατούμενους.

Το γιατί η δήλωση έγινε σε εφημερίδα της Ισπανίας είναι κατανοητό. Στις Η.Π.Α. επικρατεί μια "βαμβακερή" φίμωση των φωνών που είναι υπέρ της απόδοσης ευθυνών στην κυβέρνηση και πρόεδρο των Η.Π.Α.



Σε αυτόν τον παρανοϊκό κύκλο απαγωγών, βασανισμών, εξοπλισμών εις το όνομα του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" αυτό που πληρώνουμε είναι η συρρίκνωση των ατομικών μας δικαιωμάτων. Στις Η.Π.Α. ομάδες πρακτόρων της CIA έχουν καταρτήσει λίστες με ονόματα ακαδημαϊκών οι οποίοι απλά δεν δηλώνουν Ρεπουμπλικάνοι. Ο κατάλογος "The Professors: The 101 Most Dangerous Academics in America" ξεμπροστιάζει "τρομοκράτες, ρατσιστές και κομμουνιστές" οι οποίοι "θέλουν να σκοτώσουν τους λευκούς". Είναι το "πόνημα" του νεοσυντηρητικού ιδεολόγου David Horowitz.

1 σχόλιο:

. είπε...

καουγεται ρομαντικό, αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατι δεν ντρέπονται οι υπευθυνοι.

ακομα κι εν αμικρο παιδί θα μπορούσε να εξηγήσει γιατι κάποια πράγματα είναι άδικα.