Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2006

Φαινόμενο θερμοκηπίου: ρίξτε άγκυρα στα αεροπλάνα

"Η χρήση του αεροπλάνου είναι η κύρια υπεύθυνη για τη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου. Υπολογίζεται ότι εκπέμπονται 8 εκατομμύρια τόννοι διοξειδίου του άνθρακα ετησίως εξαιτίας της αεροπλοΐας. Θα μπορούσαμε να κλείσουμε κάθε εργοστάσιο, να πάψουμε τη χρήση κάθε αυτοκινήτου και να σβήσουμε κάθε φως στη χώρα, αλλά τίποτα από αυτά δεν θα σταματούσε το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη."



Η Plane Stupid είναι μια οργάνωση ακτιβιστών στη Βρετανία η οποία στις 6 Νοεμβρίου επιχείρησε να εμποδίσει τις πτήσεις αεροπλάνων.

Δεν είναι μόνο η αναφορά του Sir Nicholas Stern. Διαβάζω όλο και περισσότερα και από διαφορετικές πηγές για το πολύ πιθανό έως βέβαιο ενδεχόμενο να πάψει να υπάρχει σύντομα ανθρώπινος πολιτισμός στη Γη. Και τόσο περισσότερο σκέφτομαι ότι αν κάτι μπορεί να μας ενώσει είναι αυτή η επιτακτική ανάγκη για δράση προστασίας της ίδιας μας της ζωής.

2 σχόλια:

thebigbip είπε...

na papsoume na xrisimopoioume aeroplana???kai ti tha xrisimopoioume diastimoploia???

θοδωρής είπε...

ΟΚ, προσπερνώ τη δεύτερη ερώτηση. Αλλά ναι, να πάψουμε να χρησιμοποιούμε τα αεροπλάνα για τις κοντινές αποστάσεις και για το παραμικρό. Η προσφορά των εταιρειών γεννά τη ζήτηση. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τις φτηνές πτήσεις.

Σύντομα θα ψαχνόμαστε για τα βασικά στη Γη. Τότε θα είναι αργά.