Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2006

Μια απορία σχετικά με τις αποβολές στο σχολείο της Εύβοιας

Σίγουρα δεν έχουμε στοιχεία στα χέρια μας για τα όποια συμπεράσματα σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 16χρονςη μαθήτριας. Διαβάζω όμως ότι

πενθήμερη αποβολή στους τέσσερις μαθητές που κατηγορούνται για το βιασμό της 16χρονης μαθήτριας από τη Βουλγαρία, αλλά και στην ίδια τη μαθήτρια, επέβαλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου της Αμαρύνθου -απόφαση που αναμένεται να συζητηθεί.

O σύλλογος επέβαλε την ποινή της πενθήμερης αποβολής στη μαθήτρια με το αιτιολογικό ότι ακολούθησε το φίλο της στην τουαλέτα του σχολείου. Οι καθηγητές δεν απεφάνθησαν για τη μαθήτρια που φέρεται να βιντεοσκόπησε το συμβάν, καθώς πρόκειται για μαθήτρια του γυμνασίου και όχι του λυκείου.


Μα καλά, δεν ήταν σε κατάληψη το σχολείο; Τι αρμοδιότητα έχει ο σύλλογος διδασκόντων να επιβάλλει ποινές σε μαθητές όταν το σχολείο δεν λειτουργούσε; Γιατί αυτό το επιχείρημα πρόβαλε η υπουργός, και νομίζω σωστά έπραξε, όταν ζητήθηκε να αποδοθούν ευθύνες από τον κύριο Έβερτ στους εκπαιδευτικούς για όσες καταστροφές είχαν σημειωθεί σε υπό κατάληψη σχολεία.

2 σχόλια:

nosyparker είπε...

Δυο μέτρα, δυο σταθμά! Τι ψάχνετε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο της υπουργού που συνοδεύτηκε από μορφασμό ικανοποίησης του στυλ 'σας-τα-έλεγα-εγώ-ότι-αυτά-γίνονται-στις-καταλήψεις'
έγινε προφανώς για να υποστηρίξει τη δική της θέση. Ήταν κάπως άκαιρη και άκομψη.