Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2006

Έλεος! Κι άλλος λαγός Αλογοσκούφη

Ξεκίνησαν μόλις την τρίτη ημέρα της Νέας Διακυβέρνησης ανακαλύπτοντας ελλείματα και ατασθαλίες. Προκομένα παιδιά καθώς ήταν, είχε αγριέψει και το μάτι τους τόσον καιρό έξω από τα κόλπα, σκέφτηκαν λοιπόν και κάναν την απογραφή. Πήραν παραμάζωμα και το βασικό μέτοχο και άρχισαν τα μαγειρεύματα. Στην Ε.Ε. άρχισαν να μας ξαναβλέπουν με το βλέμμα που κοιτάζουν έναν σαλτιμπάγκο και μας βάλανε σε επιτήρηση.

Μετά ήρθαν οι φοροεπιδρομές: στα καύσιμα, στο Φ.Π.Α., στην καθημερινότητά μας. Κι εμείς ούτε φωνή.

Αφού ο νυν τσάρος Αλογοσκούφης είδε πως το πόπολο μιλιά δεν βγάζει, μόνον το κεφάλι σκύβει και λέει "ναι" στις "μεταρρυθμίσεις", τότε σκέφτηκε να αναθεωρήσει το Α.Ε.Π. κατά 25%-26%. Έτσι γινήκαμε "πλουσιότεροι". ¶σχετα αν εμείς δεν το καταλάβαμε. Ίσως γιατί είμαστε από το πόπολο εκείνο που διορίζεται αμέσως και έχει μισθό 1000 ευρώ το μήνα.

Τέσπα, το θέμα είναι ότι για να βγούμε από την επιτήρηση, έπρεπε να σκεφτούν κάτι οι εγκέφαλοι. Εκλογές έρχονται σου λέει, πρέπει να βρούμε τα πακέτα να τα σπρώξουμε. Μόνο που προκαλεί πραγματικά έκπληξη το πόσο ανέτοιμοι, αδιάβαστοι και ερασιτέχνες αποδεικνύονται καθημερινά.

Στην Ε.Ε. λένε πως αφού γινήκαμε ως δια μαγείας πλούσιοι, καλό είναι τώρα να πληρώσουμε περισσότερα. Fair enough. Αναδρομικά και εντόκως θα κληθούμε να πληρώσουμε τις αλχημείες του Αλογοσκούφη που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 6 δις. Κι ύστερα εσύ άκου τον Αντώναρο να σου μιλά για την "αδυναμία" της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια στους δασκάλους των παιδιών μας.

Να τους έχουμε και να τους χαιρόμαστε. Κι αυτούς και τους λαγούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: