Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2006

Mαθητές μαθαίνουν με LEGO

Τα «LEGO Mindstorms», ένα εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικών κατασκευών, πρωτοσυνάντησα το 1998, όταν τα μετέφερα μαζί μου από το Λονδίνο για έναν εμπνευσμένο καθηγητή της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ήθελε να εφαρμόσει τις αρχές του προγραμματισμού πάνω στα LEGO στο εργαστήρι που είχε στήσει.

Σήμερα διαβάζω ότι μαθητές διδάχτηκαν έννοιες σχετικές με θερμότητα, θερμοκρασία, πήξη και τήξη χρησιμοποιώντας τα LEGO, στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος για το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Ενωσης Τεχνολογιών, Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ).

Να ωραία, σύγρχονα πράγματα που μπορούν να μυήσουν τα παιδιά μας στο χώρο της γνώσης με σύμμαχο το παιχνίδι. Και να μια καλή αφορμή για να ξεμιζεριάσουμε επιτέλους εμείς οι μεγάλοι. Να δράσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε η διδασκαλία να γίνει ξανά έμπνευση, πνοή δημιουργίας και χαράς. Για μαθητές και δασκάλους.

Βέβαια, απαιτούνται χρήματα κυρά Μαριέττα και κύριοι συνδικαλιστές μας... Όχι για μας. Για την επιμόρφωσή μας, τα σχολεία μας και άρα τα παιδιά μας.

http://e-slate.cti.gr
http://etl.ppp.uoa.gr/

1 σχόλιο:

Andreas είπε...

Πάντα ασχολίομουν με τα LEGO και από μικρός είχα (και έχω) πολλά "τουβλάκια"... Τα mindstorm απλά με ενθουσίασαν!!!!