Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2005

Οι τύποι με τα 4Χ4 της γειτονιάς μου

Τα βλέπω κάθε πρωί που πηγαίνω στη δουλειά. Είναι βαριά, ράθυμα, κακομούτσουνα, ενίοτε βρώμικα, αυστηρά. Και δεν μπορώ να αποφύγω τις κακές σκέψεις. Όχι για τα ίδια. Αλλά για τους κάτοχους τους. Τα στερεότυπα με πλημμυρίζουν.

Τον πρώτο τον φαντάζομαι να γυρνά αργά από το μπαρ, με το τσιγάρο στο στόμα και να καβαλάει ως άλλος Τζων Γουέιν «το απόλυτο 4Χ4», καθώς το κόκκινο φουλάρι του κολλάει από τον ιδρώτα και την καπνιά. Τινάζει το σχετικά λιγοστό και σχετικά μακρύ μαλλί του με το χέρι, καθώς στρίβει το βαρύ τιμόνι.



Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς το βλέμμα να προσποιηθεί ότι αναζητά μια θέση στάθμευσης στο δρόμο. Εξάλλου αν δεν ήταν μεγάλο το πεζοδρόμιο δεν θα το λέγανε νησίδα. Μπορεί να μην γνωρίζει καν τη λέξη νησίδα. Ίσως έτσι δίνει άλλοθι στην αγορά του: αφού δεν πάει για λιοντάρια στη ζούγκλα, ας τραντάξει τα έντερά του καθώς τα τεράστια λάστιχα του 4Χ4 καβαλάνε λαίμαργα το πεζοδρόμιο.



Ο άλλος είναι τύπος κυριλέ. Δουλεύει σε εταιρεία: «Εισαγωγαί – Εξαγωγαί», κάνει και το ταξιδάκι του μέχρι τη Σόφια, χωρίς τη γυναίκα του, εννοείται. Κατεβαίνει κέντρο με την «τζιπούρα» του, φουλ το κλιματιστικό, έχει και θέση πάρκινγκ στο κέντρο, 130 € το μήνα. Αλλά όταν γυρνά σπίτι, κάπου εκεί που έμενε και η μάνα της γυναίκας του, μεταξύ 7 με 8 το απόγευμα, δεν σκέφτεται παρά μόνο τη μαυρίλα και τη δόση για την «τζιπούρα» του. Καβαλάει το πεζοδρόμιο κι όποιον πάρει ο χάρος.

Εξάλλου, ο τύπος με το φουλάρι απέναντι είναι πιο μάγκας;

UPDATE 1: Στην 70η ΔΕΘ ο "λαός" μπορεί να κάνει όσα test drive θέλει σε 4Χ4 αυτοκίνητα σε μια ράμπα μπροστά στην είσοδο της έκθεσης. Τζιπάρες με κάτι λάστιχα να, μετά συγχωρήσεως, φιγουράρουν πρόστυχα στα μάτια μας. Πώς είναι δυνατό ένας κοινός νους να ξεφύγει;

5 σχόλια:

Phantasmak είπε...

Τώρα... μόλις είδα στον τίτλο "οι τύποι με τα 4χ4" κατάλαβα ότι θ' ακολουθούσε "χωσιμοπόστ". Η φράση "ο τύπος με το 4x4" μου φέρνει στο μυαλό σαρανταπεντάρη με καδένα και τρίχα, που ακούει σκυλέ και δε σέβεται κανέναν, όλο απατάει τη γυναίκα του... κάπως έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα Θοδωρή, τώρα σε πειράζει και η Τζιπάρα μου; Δεν έχω φτάσει τα 45 δεν είμαι παντρεμένος και το χρησιμοποιώ για τους ανώμαλους δρόμους του Παπαγεωργόπουλου!!! Επειδή εσύ δεν έχεις και ζηλεύεις; Και από την άλλη γιατί να την βάλω σε γκαράζ; Πως θα ξέρουν οι γείτονες οτι έχω τζιπάρα;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σε μιά άλλη άτυπη έρευνα...που κάναμε μεταξύ φίλων, αποδείχθηκε ότι το μέγεθος του τζιπ είναι αντιστρόφως ανάλογο του μεγέθους του πέους και ευθέως ανάλογο με το μέγεθος του στήθους που διεγείρει τον κάτοχο. Η έρευνα, επομένως, επιβεβαιώνει τα ευρήματα αυτής του Μήτσου και αποκαλύπτει ότι η γυναίκα του κατόχου ξενοπηδιέται ούτως ή άλλως από τη δεύτερη μέρα του γάμου της με τον μαλάκα.
Και, προς αναμένοντες λοιδωρούς:
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν FIAT 126!

Ανώνυμος είπε...

εμεις στη γειτονια μου εχουμε μονο αθλιους κομπλεξικους τυπακους με κατι χρεπια 20ετιας που δυστηχως ειναι πολυ πιο βλαβερα για το περιβαλλον και κατι αλλους με μηχανες που νομιζουν οτι για αυτους δεν ισχυει ο ΚΟΚ και ολοι οι δρομοι πανε οπως γουσταρουν αυτοι...
Και τελος στη γειτονια μας εχουμε τους εξυπνακιδες που μιλανε για τις γυναικες των αλλων χωρις να ξερουν τι κανουν οι δικες τους:)

θοδωρής είπε...

@i love mountains: Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις γειτονιά, αν δεν μπορείς να αλλάξεις τους γείτονές σου.

Ό,τι έγραψε αφορούσε την υπεροπτική και ωχαδερφίστική αντίληψη που οι περισσότεροι κάτοχοι αυτών των 4Χ4 τεράτων σχετικά με την κίνηση στην πόλη και τη ανάρμοστη συμπεριφορά τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.