Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2005

Blog: Να αλλάξω; Να μην αλλάξω; Ε, ας αλλάξω!

Ως "blog για την εκπαίδευση, τα ΜΜΕ και την πολιτική" περιγράφω το δικό μου blog. Κι είναι αυτό που κάνω αρκετό καιρό τώρα. Αρχικά ήταν ένας "έρωτας" με το πληκρολόγιο που έκαιγε το μυαλό από παλιά και που, επιτέλους, έβρισκε ανταπόκριση.

Δεν με ένοιαζε πόσοι και ποιοι θα διάβαζαν ό,τι έγραφα. Αρκεί που έγραφα. Που μπορούσα να αυτο-γιατρέυομαι. Να σχολιάζω, να γκρινιάζω, να δείχνω σε άλλους ό,τι με προκαλούσε. Αργότερα ήρθε η γοητεία του να μαντεύω την ταυτότητα όχι μόνον όσων σχολίαζαν, αλλά και όσων διάβαζαν αυτά που σκεφτόμουν. Κι ύστερα εκείνος ο διάβολος, ο μετρητής...

Με επισκέφτηκαν μερικά "ξωτικά" και θύμωσα. Έκλεισα τα σχόλια. Μέχρι που ο Argos απόρησε σε δικό του post για ποιό λόγο έχω "κόψει" τα σχόλια. Αποφάσισα να τα ενεργοποιήσω και να δώσω "πλήκτρα" και σε ανώνυμους. Όταν μου την ξαναέπεσε ένα "ξωτικό", απλά διέγραψα το σχόλιο και σφύριξα, δήθεν, αδιάφορα. Πάντως, σφύριξα.

Μετά έπαθα ένα αμόκ υπεργραφίας και εξάρτησης. Δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Ό,τι σκεφτόμουν, έπρεπε να καταγραφεί. Κι ύστερα, πώς διάβολο γράφαμε στην blog-όσφαιρα;

Μέχρι που πρόσφατα άρχισα να ασφυκτιώ από τον αυτοπεριορισμό που επέβαλα: "blog για την εκπαίδευση, τα ΜΜΕ και την πολιτική". Δηλαδή, αν ήθελα να γράψω για κάτι έξω από αυτά δεν θα το τολμούσα; Φυσικά και το έπραξα. Μόνο που κάθε φορά κάτι με τραβούσε εντός των ορίων που είχα θέσει.

Σε κάποια φάση ο Ναυτίλος χώρισε τα κείμενά του. Τρία ή και τέσσερα Blogs με σαφώς διαφορετικό προσανατολισμό. Παρόμοιες κινήσεις και από άλλους και άλλες bloggers. ΟΚ, το προσπάθησα, αλλά δεν μου καθόταν και πάλι καλά.

Όταν ήρθε στον κόσμο η μικρή μας, έστησα το goutas.gr/baby-blog για να συγκεντρώσω τα συγκεκριμένα συναισθήματα, εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις. Και δούλεψε.

Τώρα νοιώθω ότι εγκλωβίζομαι από το "blog για την εκπαίδευση, τα ΜΜΕ και την πολιτική". Κύρια γιατί θέλω να μπορώ να γράφω περισσότερο ελεύθερα. Χωρίς αυτοπεριορισμούς. Δεν θα σταματήσω να σχολιάζω πολιτικά. Εξάλλου, όλα είναι πολιτική. Η εκπαίδευση είναι ο "φυσικός" μου χώρος και τα ΜΜΕ έρωτας.

Άρα;

Άρα, αλλάζω τίτλο. Αυτή είναι μια απόφαση. Δεν ξέρω ακόμη ποιος θα είναι ο καινούριος. Επίσης βάφω και ανακαινίζω το blog-ομάγαζο. Καινούρια χρώματα και καθίσματα, μηχανήματα και ψυγεία για δροσιά, θερμάστρες για το χειμώνα. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Είστε ευπρόσδεκτοι.

Εν καιρώ οι αλλαγές...

3 σχόλια:

. είπε...

γιατί δεν προσθέτεις ¨για εκπαιδευση, μμε.........και για τον θοδωρή" ΄; κάνε μια μικρούλα προσθήκη... στο κάτω κάτω για την πάρτη σου το δημιούργησεσ

Oneiros είπε...

Καλή ανανέωση Θοδωρή, όπως κι αν την εκφράσεις. Το περιεχόμενο έχει σημασία (και κυρίως, μη χάνεσαι' ελπίζω να σε δούμε στην επόμενη συνάντηση).

ΥΓ: Ένσταση! Μην λέτε "ξωτικά" τα trolls, και δυσφημείτε τα elves :-p

Zpi είπε...

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. :-)

Δεν υπάρχει λόγος να αυτοπεριορίζεσαι Θοδωρή, άκου τη marlina που σου λέει.

Καλή ανακαίνιση