Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2005

"ASTRO PARTY" Ελληνική Νύχτα των Ερευνητών

Το 2005 έχει ανακηρυχθεί ως το Έτος του Ευρωπαίου Ερευνητή και μία από τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια του εορτασμού αυτού είναι η "Λευκή Νύχτα" ή "Νύχτα των Ερευνητών" στις 23 Σεπτεμβρίου 2005, οπότε και θα διοργανωθούν ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη μία σειρά δράσεων με στόχο να τιμηθεί
ο ρόλος του Ευρωπαίου Ερευνητή.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην εκδήλωση αυτή και με το "Astro-PARTY " στους εξωτερικούς χώρους του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005, Βράδυ (21.00 - 24.00).

Εκδηλώσεις της Ελληνικής Λευκής Νύχτας :
Παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια.
Μουσική από γνωστούς DJ της πόλης.
Προβολές της νέας ταινίας του Πλανηταρίου "Με Θέα τους Πλανήτες".
Συναντήσεις των επισκεπτών με επιτυχημένους Έλληνες ερευνητές.

Σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέψει την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τα τηλεσκόπια, θα γίνει αναπαράσταση του έναστρου ουράνιου θόλου, όπως ακριβώς θα ήταν το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου στον θόλο του Πλανηταρίου.

Το γεγονός θα μεταδοθεί ζωντανά από το Euro News σε παράλληλη μετάδοση με τις 12 Ευρωπαϊκές χώρες που θα γίνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

2 σχόλια:

TziNtziras είπε...

τελεια.. thanks για την ενημερωση...

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να υποτιμήσω την σημασία αυτής της οργάνωσης, ούτε να την αρνηθώ σαν αναγνώριση της ύπαρξης χιλιάδων underfunded, overworked ερευνητών στην γηραιά ήπειρο.

Να πω μόνο πως εκείνες τις νύχτες εύχομαι να μην λάμψουν τα άστρα των "επωνύμων" και οι ερευνητές να μην περάσουν άλλη μια νύχτα αβεβαιότητας δουλεύοντας.

Ειδικά στην Ελλάδα (δουλεύω στο εξωτερικό), τα έξοδα για την διοργάνωση αυτής της βραδυάς θα ήταν καλύτερο να διατεθούν για να πληρωθούν μερικοί ερευνητές.