Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2005

Στάση ΑΧΕΠΑ: κατευθείαν για το νοσοκομείο

Συγχωρέστε μου αυτή μου την εμμονή με τη Δ.Ε.Θ. αυτές τις μέρες. Φταίει ότι η δουλειά μου είναι στις εγκαταστάσεις της. Άρα καθημερινά μου βγαίνει ο πάτος για να φτάσω μέχρι εκεί και μου ξαναβγαίνει για να φύγω από εκεί.



Η στάση ΑΧΕΠΑ βρίσκεται, όπως θα περίμενε κάποιος, απέναντι από το ομώνυμο νοσοκομείο. Πάνω στην Εγνατία, ακριβώς δίπλα από τη βόρεια είσοδο της Δ.Ε.Θ. Μια ματιά στα πεζοδρόμια γύρω από την είσοδο θα σε πείσει, αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, για τον τριτοκοσμικό χαρακτήρα που βιώνουμε την όλη κατάσταση: Μέσα από τη Δ.Ε.Θ. "άνεση" και βλαχογκλαμουριά, από έξω χέσε μέσα, λέω εγώ.

Έγραφα λοιπόν για τη βόρεια είσοδο της Δ.Ε.Θ η οποία είναι πλημμυρισμένη από μηχανές. Τόσο στο πλακόστρωτο, όσο και στα διπλανά πεζοδρόμια. Αυτά μέχρι και πριν από τη στάση ΑΧΕΠΑ του λεωφορείου. Γιατί μετά αρχίζουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο. Χιλιόμετρα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τις δυο μεριές των πεζοδρομίων της Εγνατίας. Αυτοκίνητα μέσα στο χώρο στάθμευσης του Α.Π.Θ., παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις νησίδες της Καυταντζόγλου, στα πεζοδρόμια του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η όποια προσπαάθεια να μετακινηθείς ως πεζός, δεν το συζητώ ως άτομο με κινητικά προβλήματα ή με καρότσι μωρού, είναι ισοδύναμη με extreme sport. Χθες, ένα ζευγάρι με καρότσι κόντεψε μπροστά στα μάτια όσων περιμέναμε λεωφορείο και των πάντα ατάραχων τροχονόμων, να έχει ατύχημα από αυτοκίνητο.

Δεν απορώ γιατί η Τροχαία απλά καταναλώνεται σε χαιρετούρες σε όσους πολιτικάντηδες έρχονται στη Δ.Ε.Θ. προς αύξηση ψήφων. Δεν απορώ γιατί ο Δήμος Θεσαλονίκης δεν αποφασίζει να απαγορέψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων γύρω από τους χώρους της Δ.Ε.Θ. κατά τη διάρκειά της.

Απορώ γιατί ο κόσμος μαζοχίζεται στους χώρους γύρω από τη Δ.Ε.Θ. Ίσως γιατί είναι ο συντομότερος τρόπος για να πας γρήγορα και κατευθείαν στο ΑΧΕΠΑ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λύση Θοδωρή υπάρχει αλλά βλέπεις όχι μόνο δεν φεύγει η έκθεση αλλά θέλει και Καλατράβα. Εδώ που είναι θα τα έχεις κάθε Σεπτέμβριο αυτά.

Ttallou είπε...

Μήπως έμαθες για τα τρόφιμα με "πειραγμένες" ετικέτες ημερομηνίας λήξης στο κυλικείο του ΑΧΕΠΑ;
Κατευθείαν στο νοσοκομείο!