Δευτέρα, Μαΐου 09, 2005

Πρωτο-ΜΠΑ-γιάτικα μηνύματα

"Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς συνιστά απόδοση της οφειλόμενης απ΄ όλους μας τιμής στους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, για δουλειά, για καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα καλύτερο αύριο...". Είναι η αρχή από το περσινό μήνυμα του Κ. Καραμανλή για την εργατική Πρωτομαγιά.

Και συνεχίζει:

"Χρέος της πολιτικής είναι να αντιλαμβάνεται εγκαίρως και να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προκλήσεις, να αξιοποιεί αποτελεσματικά τις ευκαιρίες, να απαντά πειστικά σε αιτήματα και προσδοκίες. Με αφορμή την μεγάλη αυτή γιορτή του κόσμου της εργασίας, απευθύνομαι προσωπικά σε κάθε εργαζόμενη, σε κάθε εργαζόμενο, επαναλαμβάνοντας την απόφασή μας να εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντί τους."

Τα γραπτά μένουν. Ευτυχώς. Είναι εδώ για να αποδεικνύουν την ανακολουθία μεταξύ του χθες και του σήμερα.

Ένα χρόνο μετά, μόνο για μπαγιατούρες μηνήματα μπορούμε να συζητάμε. Αλήθεια, ποιά θα είναι τα φετινά "εδέσματα" που θα αφήσουμε να μας σερβίρουν; Μάλλον ξανα-ζεσταμένα φαγητά περί θαυμασμού των αγώνων των εργαζομένων με ολίγη από προσδοκία για ένα μέλλον που όλο έρχεται κι όλο το περιμένουμε.

Ας πούμε όχι σε ό,τι μπαγιάτικο.

Τσιγάρα κι αποτσίγαρα
φλιτζάνι, κατακάθι,
όλα μαζί στο ντενεκέ
κι απάνω το καπάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: