Πέμπτη, Μαΐου 12, 2005

Νέος ήρωας του αντι-καπιταλιστικού κινήματος

"5-6: Παγκόσμια ημέρα Καπιταλισμού" - Μπαρντόν;;; Μετά το τελευταίο post στο e-roosters, με θέμα "Ένα Καπιταλιστικό Μανιφέστο!", έψαξα λίγο να βρω ποιος γράφει τι. Είναι ο αυτο-περιγραφόμενος, (αγωνία, τρρρρρντάααν)..., "Αυστραλός ραδιοφωνικός παραγωγός, τραγουδιστής (;!), ακτιβιστής (!!!), με το όνομα "PRODOS"!

Δεν τον ξέρεις; Έλα μη μου πεις! Είσαι εκτός. Άντε τράβα στο prodos.org/ και στο celebratecapitalism.org/ να ξεστραβωθείς. Τόσο για τα καλά του καπιταλισμού, όσο και για το απόλυτο αμερικανικό καρακιτσαριό. Η φουφούλα στο μανίκι τι σου λέει;

Αυτόν θα πρέπει να τον κάνουν ήρωα του αντι-καπιταλιστικού κινήματος. Χωρίς συναγωνισμό.


Και για να σοβαρευτούμε: όσο και να συμφωνεί κάποιος επί της αρχής, μια ελαφριά, έστω, αναφορά στα μειονεκτήματα του οικονομικού αυτού συστήματος δεν θα έβλαπτε.

Το καπιταλιστικό μοντέλο, αντικειμενικά, οδηγεί σε αποκλεισμούς κοινωνικών ομάδων. Γεγονός που α) θεωρείται "ηθικά" απαράδεκτο από τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες και β) οδηγεί σε "ανεπιθύμητες" συγκρούσεις.

Καμία οικονομική πολιτική δεν εφάρμοσε αμιγώς τις αρχές του καπιταλισμού. Κανένα οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την παρεμβολή πολιτικών "δανεικών" από άλλα οικονομικά μοντέλα.

Η καπιταλιστική ουτοπία δεν είναι παρά άλλο ένα ταξίδι μας στη χώρα της φαντασίας.

Στον απέραντο κόσμο των διαθέσιμων πληροφοριών, άλλη μια χωματερή. Είναι επιτακτική η ανάγκη μιας οικολογίας της πληροφορίας, μιας ανα-κατεύθυνσης της εκπαίδευσης όλων μας προς την Αγωγή στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

4 σχόλια:

Nassos K. είπε...

Μου φαινόταν ηλίθιο στην αρχή αλλά με κάθε post τους, τα κοκκόρια, με κάνουν να πιστεύω πως τα γράφουν επίτηδες και δεν τα πιστεύουν. Μα "ο καπιταλισμός είναι το σύστημα της νόησης";

Oneiros είπε...

Είναι επιτακτική η ανάγκη μιας οικολογίας της πληροφορίας, μιας ανα-κατεύθυνσης της εκπαίδευσης όλων μας προς την Αγωγή στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Αμήν! (και όχι συγκεκριμένα για το e-rooster). Back 2 skool για όλους μας, αν και κάποιοι θα έπρεπε να διδάσκουν.

θοδωρής είπε...

Φίλε Oneiros, δεν αναφέρθηκα στο e-roosters ως "χωματερή", αλλά στα www.prodos.org και www.celebratecapitalism.org.

Oneiros είπε...

Φίλε Oneiros, δεν αναφέρθηκα στο e-roosters ως "χωματερή"

Δεν υπαινίχτηκα κάτι τέτοιο' απλά εννοούσα ότι συμφωνώ με το πνεύμα και την διατύπωση της τελευταίας πρότασης του post.