Κυριακή, Μαΐου 08, 2005

Huffington Post, το καινούγιο blog

Στις 9 του Μάη, «σκάει μύτη» το blog Huffington Post. Πρωτοβουλία της ελληνικής καταγωγής πολιτικής αναλύτριας Arianna Huffington, γνωστής μεταμελημένης συντηρητικής που συντάχθηκε με το κόμμα των Δημοκρατικών στις Η.Π.Α.

300 ηχηρά ονόματα της χώρας, όπως οι Norman Mailer, Diane Keaton, Warren Beatty, David Mamet και Mike Nichols θα στέλνουν τα σημειώματά τους για την παγκόσμια καθημερινότητα. Ο αριθμός αυξάνει και η αρχική επιλογή των συνεργατών του blog είναι της Huffington. Τα κείμενα θα δημοσιεύονται χωρίς προηγούμενη επεξεργασία και λογοκρισία. Θα υπάρχουν διαφημίσεις και συνεργασίες με εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites.

Σε συνέντευξή της στο Newsweek θεωρεί ότι πολλά ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο Internet. Όπως και ότι αξιόλογες ιδέες προσώπων παραμένουν εκτός.

Μπορεί να είναι αυτός ένας οδηγός για κάποια ανάλογη προσπάθεια στα δικά μας blogs; Ποιους θα καλούσες να συμμετέχουν;

2 σχόλια:

Oneiros είπε...

Σε συνέντευξή της στο Newsweek θεωρεί ότι πολλά ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο Internet

Λείπει ο γύφτος από το παζάρι; Το όνομα της (σκέτο, εννοείται) ακούγεται σ' ένα σωρό ταινίες του Hollywood, σαν σύμβολο prestige, και καλά..

Ενδιαφέρουσα η ιδέα, και σίγουρα αξιόλογα τα ονόματα των συνεργατών, αλλά δεν νομίζω πως θα βγει τίποτα επαναστατικό από τον αργαλειό της γριάς αράχνης του Hollywood. Τόπο στο νέο αίμα..

ΥΓ: Μπορώ να φανταστώ τις, αντίστοιχες με την Αριάννα, ντόπιες "προσωπικότητες" που θα ζήλευαν την ιδέα. Chilling thought...

θοδωρής είπε...

Είναι αναμενόμενο άνθρωποι του κατεστημένου να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για την προώθηση των ιδεών τους. Παρ' όλα αυτά, θα έχουν ενδιαφέρον τα όσα θα μπορεί κάποιος να συμπεράνει από όσα θα γραφτούν.

Μέρα με τη μέρα, αρχίζω να σκέφτομαι πως ίσως αυτός ο "οργασμός επικοινωνίας" δεν είναι παρά άλλο ένα μέσο ελέγχου της σκέψης μας. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Χρειαζόμαστε υλοποιήσιμες ιδέες. Άμεσα. Και δεν βλέπω καλύτερο σημείο αρχής από τον ίδιο μας τον ευατό.

Υ.Γ. Πώς βάζεις links στο post;