Παρασκευή, Μαΐου 27, 2005

Ο Νίκος Κομνηνός "γράφει" μέρες ραδιοφώνου

Ο Νίκος Κομνηνός διαγράφει μια μακρά και άξια της προσοχής σου διαδρομή. Περνώντας από πολλά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, από το χαρακτηριστικό "ΣΤΟΑ" bar στο κέντρο της πόλης, κάθε φορά έχει πολλά να σου μάθει για τη σύγχρονη ροκ και indie μουσική σκηνή. Με το μοναδικό και ανεξίτηλο ύφος του παρουσιάζει ό,τι καινούργιο ακούγεται σε Ευρώπη και Η.Π.Α., όποια καλή μπάντα έρχεται στην πόλη και την Ελλάδα.

Πέραν της ευρύτατης ενημέρωσής του, έχει άποψη για τα κομμάτια που επιλέγει και τα σχολιάζει. Παραθέτει πλήθος ιστορικών στοιχείων χωρίς να κουράζει. Με πολλές παραπομπές στο ρόλο που διαδραματίζει στις μέρες μας το Internet στα μουσικά δρώμενα.

Ο Νίκος Κομνηνός διαθέτει μπρίο και μέταλλο φωνής που ταιριάζουν με ό,τι έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «μέρες ραδιοφώνου». Θα τον ακούς στον 1055 Rock, στη ζώνη μεταξύ 10 και 11 με τίτλο εκπομπής "Soundcheck". Κάθε Παρασκευή παρουσιάζει το "soundtrack της Παρασκευής", όσα δεν ακούγονται τις υπόλοιπες ημέρες.

Συντονίσου. Έχεις πολλά να μάθεις.

Η Θεσσαλονίκη έχει τη δική της ιστορία στο ραδιόφωνο. Για τους περισσότερους από εμάς οι αναμνήσεις των πειρατών δεν είναι και πολύ μακρινές. Άσχετα αν σήμερα οι πρωινές ζώνες κατακλύζονται από εύκολες προς ακρόαση συνθέσεις οι οποίες καταλήγουν μετά από 2 βδομάδες, στην καλύτερη των περιπτώσεων, στον κάδο του υπολογιστή του ραδιοσταθμού.

Ο Νίκος μπορεί να (ξανά) μετατρέψει ένα βράδυ πλάι στο ραδιόφωνο σε μια εμπειρία που έχει άρωμα μιας ώριμης νεότητας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι Θοδωρή γι' αυτό τον ύμνο σου στον Θούκη. Νομίζω ότι πιθανόν να είναι και ο καλύτερος παραγωγός ραδιοφώνου στην Θεσσαλονίκη. Τον γνώρισα όταν ήταν 17 χρονών, μαθητή στο Λύκειο, στο μαγαζί που ήταν DJ ο αδελφός μου, σεμνός, έψαχνε από τότε τα πάντα για την μουσική, φανατικός ακροατής όπως και πολλοί άλλοι του Γιάννη Πετρίδη. Ευτύχησε αργότερα που έπαιζε στον 101 να έρθει σε εκπομπή του ο Πετρίδης γιατί τον άκουγε μέσα στο αυτοκίνητο του Τουρώνη και έπαθε πλάκα μαζί του. Θυμάμαι τότε φοβόταν να κατεβεί στην Αθήνα όπως του είχε προτείνει ο Πετρίδης. Είχε βέβαια προηγηθεί δικός του πειρατικός σταθμός, μαζί με τον Κανάκη και αργότερα ο 16 ώρες Θεσσαλονίκη και με Πορτοκάλογλου. Αργότερα πέρασε και από τον fm 100 όπου έπαιζε ελληνικά. Είχα την τύχη, την εποχή που έπαιζε στον 88,5 να κάνω μια εκπομπή μαζί του με αφορμή την St. Patrics day (17 Μαρτίου) όπου εγώ τουλάχιστον είχα περάσει απίθανα, βοήθησε και το ποτό.

Νομίζω ότι αυτό που είνια πολύ καλύτερο στον Θούκη δεν είναι η κατάρτισή του και η αγάπη του για την μουσική όσο ο ίδιος του ο χαρακτήρας.

Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα πρέπει, έστω και μέσα από blogs να τιμάμε μερικούς ανθρώπους για την πορεία τους μέσα στην πόλη και στο επάγγελμά τους. Χαίρομαι που για τον Θούκη το έκανες εσύ.

θοδωρής είπε...

Το ακροατήριο του Νίκου ήταν ανέκαθεν και πιστό και μεγάλο σε αριθμό. Νομίζω ότι είναι καιρός να βγει προς τα έξω όλη η καλή δουλειά του.

Από ό,τι άκουσα εχθές το βράδυ είναι μόνος. "One man show" το χαρακτήρισε. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Μίλησα πριν από λίγο μαζί του, όταν είδα το κομμάτι σου. Δεν ξέρω τι εννούσε με το μόνος, χτες, αλλά να τον ρωτήσω. Άσε που νομίζω ότι του πάει το loone ranger στυλ :-))

θοδωρής είπε...

Argos, του έστειλα ένα email χθες σε διεύθυνση που χρησιμοποιούσε μέχρι και το 2004. Δεν ξέρω αν ισχύει κι αν το διάβασε.

Δώστου πολλούς χαιρετισμούς. Σήμερα θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω κατά τη διάρκεια της εκπομπής του.

Όντως, του πάει να είναι ένα "μοναχικός" καβαλάρης στα ερτζιανά. Καθόλου "φτωχός" ωστόσο από ποιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Επ' ευκαιρίας, το Argos βγαίνει από το Θωμάς :-))

Oneiros είπε...

Επ' ευκαιρίας, το Argos βγαίνει από το Θωμάς

..πως λέμε Άπιστος :-P (σκεπτικιστής, δηλαδή, και καλά κάνει).

Όντως ο Νίκος Κομνηνός είναι από τα πιό αξιόλογα ραδιοφωνικά κεφάλαια της πόλης αλλά ίσως οι καλύτερές του εκπομπές είναι στο παρελθόν' no offense απέναντι στο Νίκο, που τον πρωτοάκουσα στις 16 Ώρες, αλλά ένας κούκος (δύο, μαζί με το Σημαντήρα) δεν ξαναφέρνει την άνοιξη. Η πόλη χρειάζεται νέους ανθρώπους στα μικρόφωνα, με ραδιοφωνική παιδεία και σεβασμό στην ιστορία των ερτζιανών της (κι όχι απλά μερικά oldies'n'goldies τη μέρα στα πλατώ, για να πιάσουμε τα δημογραφικά, όπως κάνουν κάποιοι σταθμοί). Η παραίνεση του post αυτού και οι αναπολήσεις του Ναυτίλου μου μίλησαν, πάντως' θα ξαναδώσω μιά ευκαιρία στο ραδιόφωνο της πόλης, που εγκατέλειψα (ή μ' εγκατέλειψε, θέμα προοπτικής) πριν μιά δεκαετία.

Zpi είπε...

Μπράβο ρε Θοδωρή. Από καιρό σκέφτομαι να γράψω για τον Κομνηνό και όλο το προσπερνάω. Δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Αθήνα, αλλά έχω την εντύπωση ότι άτομα σαν τον Κομνηνό δεν υπάρχουν στη χώρα μας. Να κάνω μια διορθωσούλα μόνο: Ο σταθμός λέγεται 1005 Rock και όχι Rock FM ο οποίος είναι Αθηναϊκός σταθμός. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων
Χάρηκα πολύ για το άρθρο σου. Εύγε

Zpi είπε...

Επίσης απ'ότι ξερώ από τις εκπομπές του Κομνηνού που έχω ακούσει, ως μεγάλο ραδιοφωνικό δάσκαλο (εκτός από τον Πετρίδη) αποδέχεται τον Γιώργο Αλεξίου, στον οποίο και αφιέρωσε ολόκληρη εκπομπή στις 6/12/2005 λίγες μέρες μετά τον χαμό του.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα πριν μερικές ημέρες την τελευταία εκπομπή του Κομνηνού στον 1055,και πρέπει να πω ότι στενοχωρήθηκα,γιατί η εκπομπή που μου έμαθε ότι δίπλα από τους Deep Purple χωράνε και οι Massive Attack σταμάτησε.Ως νέος και 'ροκάς',όταν πρωτοάκουσα τον Κομνηνό στον 1055 ξενέρωσα...Αλλά ειδικά τον τελευταίο καιρό έγινα φανατικός ακροατής του.Και πως κατέληξα να γράφω αυτό το post;Έβαλα στο google να ψάξω που θα πάει τώρα,και έπεσα πανω σε αυτό το blog.Δεν ξέρω εαν ήταν πειρατής ή εάν έχει προσφέρει πολλά...Ξέρω μόνο ότι παίζει φοβερά!!!Εαν κάποιος γνωρίζει το νέο ραδιόφωνο που πήγε(;)θα του ήμουν υπόχρεος.

Ανώνυμος είπε...

Τον Νίκο Κομνηνό θα τον βρείτε πλέον πίσω από την κονσόλα του 100,3 FM. Νέο ραδιόφωνο, ήδη on air και από το Σεπτέμβρη ξανά τα βράδια στο μικρόφωνο!