Παρασκευή, Μαΐου 20, 2005

Κούβα, η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους στον κόσμο


Μπορεί τα κοκόρια να μας ιντριγκάρουν, να μας βγάζουν έξω από τα ρούχα μας συχνά πυκνά, ωστόσο αυτή τη φορά όσα (αντι)γράφουν με θέμα "Δρόμο από τον παράδεισο!" για τις πρόσφατες συλλήψεις και απελάσεις από την Αβάνα ευρωπαίων που θα μετείχαν σε συνέδριο διαφωνούντων με βρίσκουν, για πρώτη φορά, σύμφωνο μαζί τους.

Είχα γράψει στο "Κούβα, η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους" ότι "οι φυλακισμένοι αντιφρονούντες της Κούβας φαίνεται να έχουν «ξεχαστεί» ακόμη και από την Αριστερά της Ευρώπης. Μερικά μέλη της, προς μεγάλη τους ντροπή, έφτασαν στο σημείο να υπερασπιστούν την εκτέλεση τριών αντρών από μια οπλισμένη διμοιρία, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να δραπετεύσουν αρπάζοντας ένα πλοίο από το λιμάνι της Αβάνα. Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορούν να εφαρμόζουν δυο μέτρα και δυο σταθμά".

Εκεί θα διαβάσεις για τις αγριότητες της 18ης Μαρτίου 2003, την μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους στον κόσμο, για την περίπτωση του Adolfo Fernandez Sainz, τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», την περιστολή του Internet στην Κούβα και για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κούβα.

Διάβασε σχετικά:
Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Authorities detain three Polish journalists who came to cover dissident congress and one Italian

1 σχόλιο:

Roark είπε...

Αν δεν μπορούμε να συζητήσουμε ήρεμα σε μας, τουλάχιστον εδώ ας σπάσει το απόστημα της αγιοποίησης μιας από τις μεγαλύτερες κολάσεις που έχουν απομείνει.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στο να ξεσκεπάσουν τον μανδύα της προπαγάνδας του Φιντέλ. Και έχουν βγάλει πολλούς περισσότερους από τα ρούχα τους από ότι το blog μας.