Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2006

AGROTICA 2006: Η σιωπή είναι χρυσός

AGROTICA 2006. Σε ακτίνα 3 km από τον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ δεν υπάρχει σπιθαμή ελεύθερου πεζοδρομίου. Αυτοκίνητα διπλο-σκαρφαλωμένα: κάθετα, οριζόντια διαγώνια. Σταυρόλεξο για λύτες με γερά νεύρα η βόλτα με τα πόδια στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Στους 102 της μπάντας των FM, ο Γιάννης Τσολακίδης και η Μαριάννα Καλαϊτζή διαμαρτύρονται για το ότι εμείς οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν διαμαρτυρόμαστε σχετικά. Απορούν γιατί αυτή η πόλη δεν ομοιάζει σε τίποτα με μια ευρωπαϊκή, όπου υπάρχουν ελεύθεροι χώροι περιπάτου και οι οδηγοί σταθμεύουν σε προκαθορισμένες θέσεις στάθμευσης.

Ωστόσο, γιατί οι σχολιαστές δεν απορούν με την χρόνια κοροϊδία του Δήμου; Γιατί όταν υπάρχουν κλαδικές εκθέσεις της HELEXPΟ δεν εμφανίζεται κανένας υπάλληλος του Δήμου μέσα σε αυτά τα σούπερ-γουάου αυτοκίνητα-περιπολικά του Δήμου να αποτρέψουν την παράνομη στάθμευση; Γιατί δεν μοιράζονται κλήσεις στους παραβάτες οδηγούς; Όπως και γιατί κάθε βράδυ, με αποκορύφωμα Παρασκευή και Σάββατο να μετατρέπεται ΟΛΗ η πλατεία Αριστοτέλουςσε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρκινγκ και μάλιστα φάτσα κάρτα στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Απλά γιατί υπάρχει μια σιωπηρή συμφωνία. Κατά τις κλαδικές εκθέσεις και Παρασκευο-σαββατοκύριακο όλες οι παράνομες σταθμεύσεις επιτρέπονται. ¶ρα, κύριε Τσολακίδη, προς τι η απορία;

Αυτά είναι γνωστά. Ξέρετε ποιος φταίει. Οι νόμοι είναι εδώ. Αν μας χαϊδεύουν είναι γιατί πλησιάζουν εκλογές.

Αλλά, κατανοώ τη δυσκολία εργαζομένων στα κρατικά ΜΜΕ να θίξουν τις τοπικές αρχές. Μπορείτε απλά να σιωπήσετε. Η σιωπή είναι χρυσός.

1 σχόλιο:

θοδωρής είπε...

Φίλε Argos συμφωνώ σε όλα. Έχω σχολιάσει σε δικό σου νομίζω σημείωμα ότι, ναι, πρέπει να φύγει η Έκθεση από το κέντρο. Ναι, λείπουν οι υποδομές. Ναι, οι παρκαδόροι εκμεταλλεύονται τους δημόσιους χώρους.

Αλλά μπορούμε κι εμείς να συμβάλλουμε με το να μην χρησιμοποιούμε για τις μετακινήσεις μας το αυτοκίνητο στο κέντρο. Τουλάχιστον όταν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Η παρανομία είναι το λιγότερο που με απασχολεί. Με ενδιαφέρει ότι η πόλη είναι αδιάβατη, κακόγουστη κι άσχημη. Και εχθρική προς τους πολίτες και ειδικά σε άτομα με ειδικές ανάγκες και εκείνα της τρίτης ηλικίας.