Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2006

Πανελλαδικές εξέτάσεις: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

Για ριζικές αλλαγές στις πανελλαδικές κάνει λόγο η «επιτροπή σοφών». Στο βασίλειο των επιτροπών, το ζητούμενο στη λύση του προβλήματος είναι η "δημιουργία ανεξάρτητου οργανισμού που θα διενεργεί την ετήσια εξεταστική διαδικασία" ο οποίος θα είναι "εποπτευόμενος από το υπουργείο Παιδείας".

ΟΚ παίδες, δηλαδή τώρα την επιτροπή ποιοι την αποτελούν; Junkies; Και ποιος εποπτεύει; η κυρά Μαριγώ;

Επίσης προτείνεται "η κατάργηση των πέντε επιστημονικών πεδίων και τριών κατευθύνσεων που ισχύουν σήμερα στα Λύκεια και η αντικατάστασή τους από δύο θεωρητικές ενότητες, τη θετική και την θεωρητική...".

¶λλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τη βράκα του αλλιώς. Από τις Δέσμες στις Κατευθύνσεις και ξανά μανά στις Δέσμες.

Ρε, δεν σοβαρευόμαστε σ' αυτή τη χώρα; Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Η παιδεία είναι το αύριο όλων μας. Μην την κάνετε σαν τα "σοφά" μούτρα σας...

2 σχόλια:

xpan είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
xpan είπε...

Αν δεν αποδεσμεύσουν την μέση απο την ανώτατη εκπαίδευση (= κατάργηση πανελληνίων) και δεν αλλάξει τελείως ο χαρακτήρας του σχολείου δε θα δούμε άσπρη μέρα.

Αυτή τη στιγμή 120 χιλιάδες εκπαιδευτικοί πληρώνονται απο το ελληνικό δημόσιο ως παρκαδόροι αφού τα παιδιά οτι ειναι να μάθουν το μαθαίνουν στο φροντιστήριο υποβαθμίζοντας την ελληνική παιδεία απο τη 1η γυμνασίου και μετά...

sad bat true!