Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2006

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Στις 7 Φεβρουαρίου θα εορταστεί για τρίτη συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. H ημέρα αυτή θα εορταστεί παράλληλα σε 29 χώρες, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο, που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την εποπτεία του δικτύου Insafe.

Το δίκτυο Insafe ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να συντονίζει τις Εθνικές Δράσεις για την ενημέρωση και την εκπαίδευση σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των νέων διαδραστικών τεχνολογιών σε όλη την Ευρώπη. Συντονίζεται από το European Schoolnet ? Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων και μέχρι σήμερα περιλαμβάνει 20 Εθνικές Δράσεις από χώρες της Ευρώπης, που συνεργάζονται με αντίστοιχες διεθνείς δράσεις στον υπόλοιπο κόσμο.

Στα πλαίσια των εορτασμών, ο Ελληνικός Κόμβος Ενημέρωσης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο «SafeNetHome - Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» θέλει να προσκαλέσει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να επισκεφθούν τον ιστοχώρο του, www.saferinternet.gr, την εβδομάδα 6-10 Φεβρουαρίου, να απαντήσουν στο κουίζ γνώσεων, και να συμμετάσχουν στις φετινές εκδηλώσεις που θα είναι προσβάσιμες και θα ανακοινώνονται μέσα από τις ιστοσελίδες www.saferinternet.gr & www.ekato.org, μαζί με όλους τους Ευρωπαίους συνομήλικούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: