Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2006

H Bershka αποσύρει μπλούζα με ζωγραφισμένο τζαμί!

Η ισπανική εταιρεία Bershka απέσυρε μια σειρά ρούχων της στην οποία παρουσιαζόταν ένα τζαμί ανάμεσα σε έναν κήπο. Ένα βέλος έδειχνε στο τζαμί και μουσουλμάνοι που είδαν στις βιτρίνες του Ντουμπάι το ρούχο, βγήκαν έξω από τα δικά τους. Επιστολές σε εφημερίδες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, bloggers που ανεβοκατέβασαν πολλά Kilobytes απαίτησαν "σεβασμό στο Ισλάμ" και την άμεση απόσυρση του ενδύματος από την αγορά του Ντουμπάι.

Το μποϋκοτάζ δανέζικων προϊόντων μετά τα σκίτσα του Μωάμεθ προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά σε εταιρείες συμφερόντων της Δανίας. Και το πάθημα έγινε μάθημα για την ισπανική Inditex, η οποία κατέχει όχι μόνο την Bershka, αλλά και τα καταστήματα Zara, τα Pull and Bear καθώς και τα Massimo Dutti. Έτσι απέσυρε τα ρούχα από τα καταστήματά της σε όλον τον κόσμο και ζήτησε ταπεινά συγνώμη για την "προσβολή".

Όταν η έλλειψη χιούμορ, παιδείας και ανεκτικότητας συναντά το φανατισμό και όταν για το χρήμα ο άνθρωπος σκύβει το κεφάλι...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΜ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΥΠΩΜΕΝΗ!