Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2005

Εσύ, Νίκο μου, τι έκανες στη χούντα;

Στην οθόνη ο Νίκος Μαστοράκης. Ναι ντε, αυτός με το καπέλο και το πρόσωπο - κόκκαλο. Συνέντευξη - αφιέρωμα από τον ΑΝΤ1. Μιλά, μιλά και τσουπ, πλάνα "Από το προωπικό αρχείο του - εκπομπή Super Bingo, 28-1-1991", γράφει η λεζάντα.

Μήπως έχετε να μας δείξετε τίποτα από το αρχείο του κυρίου Μαστοράκη από την εποχή της χούντας; Τίποτα με συνεντεύξεις του από φοιτητές; Και μια έρευνα για το ρόλο που έπαιξε τότε και που κατέληγαν αυτές οι συνεντεύξεις;

Σε αυτή τη χώρα η λησμονιά θέλουν να τρυπάει το μεδούλι μας. Έλεος πια...

UPDATE: Κάποια πρώτα για τη δράση του Νίκου: "ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΥΤΣΙ ΤΗΣ TV ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ"

και από το http://www.adslgr.com/forum/archive/index.php/t-10419-p-3.html "Ο Νικος Μαστορακης θεωρησε οτι θα ηταν καλο (για ποιον; ) να κανει μια ζωντανη συνεντευξη φοιτητων που συμμετειχαν στην εξεγερση του Πολυτεχνειου. Για λογους που λιγοι γνωριζουν, οι φοιτητες δεχθηκαν. Μετα την εκπομπη τα παιδια "εξαφανιστηκαν" και ειναι γνωστο οτι "μετακομισαν" στα μπουντρουμια της Μπουμπουλινας και του ΕΑΤ ΕΣΑ οπου ετυχαν "αψογης" μεταχειρησης".

Κλπ, κλπ. Ο Γούγλης ξέρει...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πέσμας Θοδωρή!.. αν μας τα κρύβουνε τα μέσα και οι παλιοί πως θα τα μάθουμε οι ποιο νέοι?!

Ανώνυμος είπε...

Πριν από μερικά χρόνια, δεν θυμάμαι πιο κανάλι, έδειξε αποσπάσματα από αυτή τη συνέντευξη. Δεν είναι και τόση κρυφή η δράση του κυρίου. Αυτό όμως που με σύγχισε τρομερά ήταν όταν πριν από 10 περίπου χρόνια στην δεξίωση για την γιορτή τηε Δημοκρατίας που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τους πολιτικούς και γενικά της προσωπικότητες που "κοσμούν" αυτή τη χώρα, ο τότε νεοεκλεγείς Πρόδερος Κωστής Στεφανόπουλος υποδέχθηκε στα σκαλοπάτια του προεδρικού μεγάρου τον Κ. Μαστοράκη που συνοδευότανε από την κα Τσιντικίδου.
Την εικόνα αυτή την είδα με τα ματάκια μου. Τελικά όλοι θέλουν να ξεχάσουν και γι' αυτό βουλιάζουν το κεφάλι τους όλο και πιο βαθιά στο χώμα.