Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2005

Ένας τρελός, τρελός κόσμος...

Ποιος κυβερνά, τελικά, αυτόν τον τόπο; Ρητορικό ερώτημα θα μου πεις. Έχουν, άραγε, αλλάξει τα δεδομένα από την 11η Σεπτέμβρη και μετά; Μπορεί η "εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαχία" να ακούστηκε επιτακτικά ως ζητούμενο 25 χρόνια πριν, αλλά μάλλον στις μέρες μας κουμάντο κάνουν άλλοι. Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε...

Βόμβα από το BBC, γράφει ο Flash, σχετικά με "προσαγωγές Πακιστανών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο και «ανακρίσεις» από βρετανούς πράκτορες".

Η άγνοια που δηλώνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θυμίζει άλλες εποχές. Ή καλύτερα, κατευθυνόμαστε σε κλίμα άλλων εποχών, ψυχροπολεμικό, επεμβάσεων ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά μικρότερων χωρών.

Ήταν και παραμένει ένας τρελός, τρελός κόσμος... Ας γυρίσουμε τώρα πλευρό.

3 σχόλια:

Oneiros είπε...

Το άρθρο του BBC είναι βόμβα, πιστεύεις, επειδή εκθέτει τους χειρισμούς της κυβέρνησης ή τη δική μας άγνοια; Οι πολίτες είχαν αρκετές ευκαιρίες για να εξοικειωθούν με το θέμα, αλλά ο στρουθοκαμηλισμός ευδοκιμεί στη χώρα μας, ως γνωστόν.

θοδωρής είπε...

"Βόμβα" και για τους 2 λόγους που αναφέρεις. Η συνειδητοποίηση των πολιτών και για αυτό το θέμα είναι μεγάλη κουβέντα. Όντως, σταδιακά, "εξοικοιωνόμαστε" με τις διαφόρου τύπου επεμβάσεις από "έξω". Αυτό δεν καταργεί βέβαια το δικαίωμά μας στην αντίδραση.

Oneiros είπε...

Η κολοκυθιά συνεχίζεται...