Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2005

Santarchy is coming to town

Σου την έχουνε σπάσει οι αναμένοι κόκκινοι αγιοβασίληδες τσαμπιά στα μπαλκόνια της πόλης; Σου προκαλεί ημικρανίες όλη αυτή η χαρά με το στανιό; Κάποιοι στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισαν να τα κάνουν λαμπόγυαλο.

Είναι μέλη του Santarchy με "ιδιαίτερη" άποψη για τον καταναλωτισμό που ξεχειλίζει από τα σωθικά μας αυτές τις μέρες. Είναι γνωστό και ως SantaCon κίνημα. Με πολλές διαφοροποιήσεις ως προς τα events που διοργανώνουν για να προωθήσουν τις θέσεις τους. Ή απλά για να περάσουν καλά.

Και όχι απαραίτητα χρησιμοποιώντας βία.

2 σχόλια:

. είπε...

συμφωνώ με τα περί καταναλωτισμού, διαφωνώ με τον τρόπο που "διαδηλώνουν".

αλήθεια, έχει άλλη χώρα εορτοδάνεια; (ή πολίτες που να τα προτιμούν;)

Oneiros είπε...

Κι εγώ αυτό τον καιρό κάνω ένα σωρό μαύρες σκέψεις για την κατάντια των χριστουγεννιάτικων εορτών, που ίσως μου βγουν σε post, αλλά δεν είναι λύση και να κάνεις τα μαγαζιά λαμπόγυαλο. Ίσως η λύση είναι να δίνεις αντίθετο παράδειγμα με τον τρόπο που λειτουργείς ως καταναλωτής και ως έμπορος.

Απ' την άλλη, με το κλίμα εορτοξοδέματος να γίνεται κάθε χρόνο και πιό αποπνικτικό αυτές τις μέρες, θυμάμαι κάτι σκηνές με ρουκέτες και μαύρα αμάξια να κάνουν μπίλιες εμπορικά κέντρα, σε ταινίες όπως το Invasion USA και το Blues Brothers :-p