Τετάρτη, Απριλίου 06, 2005

Ποντίφηκας: δεδηλωμένος και μαχητικός πολέμιος του μαρξισμού

Τώρα οι παλιόφιλοι, Κάρολος και Ρόναλντ, θα τα λένε μεταξύ τους στρέφοντας το γέρικο λαιμό τους προς Πολωνία μεριά. Ήταν και οι δυο τους ξεροκέφαλοι και εγωιστές. Και πάνω από όλα σιχαίνονταν τα σφυριά και τα δρεπάνια. Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Κι έτσι συνεργάστηκαν στο ξεχαρβάλωμα της Σοβιετικής Ένωσης…

Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ - Ρόναλντ Ρέιγκαν. Η μνήμη λειτούργησε και ανέτρεξα στο βιβλίο του Peter Schweizer, "Η Νίκη...". Θέμα του η μυστική στρατηγική της αμερικανικής κυβέρνησης που προκάλεσε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Παραθέτω:

"... η προσωπική ιστορία του πάπα έχει εντυπωσιάσει πολύ την κυβέρνηση Ρέιγκαν..."

"...από το Δεκέμβριο του 1980 κυκλοφορούσε η φήμη ότi ο πάπας είχε στείλει ένα γράμμα στο Λεονίντ Μπρέζνιεφ προειδοποιώντας τον ότι, αν ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης αποφάσιζε να διατάξει τελικά εισβολή στην Πολωνία, δεν θα έμενε αδρανής, αλλά θα καλούσε τους πολίτες να αντισταθούν στις δυνάμεις κατοχής.

Ο ποντίφικας έδειχνε με κάθε ευκαιρία ότι ήταν ένας δεδηλωμένος και μαχητικός πολέμιος του μαρξισμού. (...) Με τον λόγο του πάπα (Μεξικό, Μάιος 1980) τοποθετήθηκε ξεκάθαρα εναντίον όλων των φιλικών προς τον κομμουνισμό ιερέων οι οποίοι βρίσκονταν κύρια στη Λατινική Αμερική. Οι απόψεις του τον έκαναν αρκετά αντιπαθή σε αυτή την εκκλησία των κομμουνιστών του Κρεμλίνου.

Ο σοβιετικός τύπος μιλούσε για τον πάπα σαν να ήταν μια απειλή που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ή να περιοριστεί. (...) "Η παρούσα ηγεσία του Βατικανού βλέπει την Ουκρανία ως περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον υπολογίσιμο πυρήνα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για να επεκτείνει τη θρησκευτική επιρροή στον πληθυσμό της Ουκρανίας."

Και σε ένα ουκρανικό φυλλάδιο για τον πάπα: "...έχει θέσει σκοπό του να ενώσει όλους τους ρωμαιοκαθολικούς του κόσμου σε μια αντικομουνιστική δύναμη. Οι ενέργειές του αυτές δεν υπαγορεύονται από το ενδιαφέρον και την αγωνία του για την ανθρωπότητα και το μέλλον της αλλά από την επιθυμία του να επιβάλλει τη θρησκευτική εξουσία του σε όλον τον πλανήτη."

Δεν υπάρχουν σχόλια: