Τρίτη, Απριλίου 26, 2005

Μεγάλη Τρίτη, ένα χρόνο μετά...

Πάσχα του 2004: Σε μια «συνομωσία του σύμπαντος» διάρκειας 2 ετών, αντιτάξαμε αξιοπρέπεια και λογική απέναντι στη ζωή. Για όσο κρατούσε το φως της μέρας. Όταν βάραιναν τα βλέφαρα, το μυαλό καιγόταν. Κι εκλογίκευε τις αιτίες. Απαντούσε σε όσα απαντήσεις δεν χωρούν. Το πρωί, ένα χαμόγελο, ένα χάδι και το ρολόι που έτρεχε να φτάσει εκεί από όπου ξεκίνησε, μηδένιζαν το κοντέρ. Και οδηγούσαν στην αρχή ενός, φαινομενικά, ατέρμονου βρόχου.

Μεγάλη Τρίτη του 2005: το δωμάτιο της μικρούλας μόλις βάφτηκε. Οικολογικά χρώματα. Να προλάβει να ξε-μυρίσει.

- Στην απόχρωση του ανοιχτού μπεζ;
- Ό,τι θες καρδιά μου. Ό,τι θες.
- Να έχει και χρωματιστά στοιχεία; Τραβούν την προσοχή του.

Δωμάτια με θέα την απέναντι οικοδομή στην καλύτερη των περιπτώσεων. Με τοίχους ΟΧΙ πάντα σε ορθή γωνία. Άμα σου κάτσει η μεριά που στραβώνει το οικόπεδο, έχεις μια ζωή να στο θυμίζουν οι τοίχοι στο σπίτι. Στο δικό σου, τουλάχιστον, σπίτι.

Γιάννης και Σωτήρης, σπάσανε το κεφάλι τους. Έβαλαν τη μαεστρία τους κι έφτιαξαν μούρλια έπιπλα, κουζίνα κλπ. Να αναλάβουν και την ντουλάπα της μικρής; Συν πλην, επί, διά. Τόσο το πλάτος, τόσα τα ράφια, να και οι μηχανισμοί…

- Θα την έχει μια ζωή. Και ξέρεις τι δουλειά κάνουμε…
- Χωρίς τιμολόγιο = χωρίς ΦΠΑ;
- Εννοείται… για τέτοια είμαστε τώρα;

Στην αριστερή στήλη του Excel είναι περασμένα όσα θα της χρειαστούν τον πρώτο καιρό στο σκληρό μας κόσμο. Στην αριστερή οι τιμές. Τα φυλλάδια του βρεφικού εξοπλισμού φέρουν σημάδια έντονης ταλαιπωρίας. Κάποιες σελίδες τους είναι τσακισμένες στην άνω άκρη. Στην πρώτη ζήτηση βρίσκονται τα «Ένα Παιδί Γεννιέται», «Τι να Περιμένεις όταν είσαι Έγκυος», «Τι να Περιμένεις τον Πρώτο Χρόνο». Στα «Bookmarks», θα βρεις πρώτο το www.oneira.gr. Και κάπου παρακάτω protogala.blogspot.com.

Κάθε βράδυ είναι ένα ταξίδι στις «Χίλιες και Μια Νύχτες» της Σεχραζάντ. Πώς συνδυάζονται ο Αλλαντίν, ο Σεβάχ και ο Αλή Μπαμπά με τη «Μουσική των Αγγέλων»; Πώς μετατρέπεται το άγχος για το αύριο της μικρής σε ελπίδα για το αύριο του κόσμου; Πώς από-συνδέεται η δυστυχία του διπλανού με την προσωπική μας ευτυχία;

Στο κομοδίνο σκονίζονται ο Στρατής Τσίρκας με τις «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του, ο Άμος Οζ με τις «Ιστορίες Αγάπης και Σκότους». Είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι, αυτό το οποίο θα αρχίσει μόλις σε 2 και κάτι μήνες!

2 σχόλια:

Oneiros είπε...

Μπράβο σας, για την αντίσταση και την αντοχή' καλώς να ορίσει η μικρή (κι άλλοι γονείς στην ελληνική μπλογκόσφαιρα: EVA, lili)

ΥΓ: Χαίρομαι που επιτέλους έβαλες σχόλια στο blog!

θοδωρής είπε...

Ευχαριστίες για τις ευχές. Έχεις δίκιο για τα σχόλια. Τώρα πλέον έχω το χρόνο να μην τα αφήνω αναπάντητα.