Τετάρτη, Απριλίου 27, 2005

Ο κλεφτοκοτάς ξαναχτυπά

Αυτό το κράτος δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Να πεις, δεν γ*μ**ται, τέλος καλό, όλα καλά. Πάνω που ρεφάρεις, έρχεται μια κουτοπονηριά του κλεφτοκοτά να στη βαρέσει για τα καλά. Και να αρχίσεις ξανά τη γκρίνια.

Φλας στο ραδιόφωνο το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Οι εκφωνητές κράζουν γιατί ΔΕΚΟ τιμολόγησαν τις υπηρεσίες τους με 19% ΦΠΑ, όταν ίσχυε ακόμη το 18%. Κατεβάζω τη γουλιά του πικρού καφέ και στρέφω το βλέμμα στη στοίβα των λογαριασμών. Ανοίγω αυτόν της ΕΥΑΘ (νερό, αποχέτευση κλπ).

Προσοχή, περίοδος κατανάλωσης: από 06/12/2004 έως 05/04/2005. Δηλάδή, περίοδος από πέρσι μέχρι και 31 Μαρτίου, όταν ΦΠΑ ήταν 18%.

Κοιτάζω το πεδίο ΦΠΑ. Τα προεκτυπωμένα 8% και 18% έχουν «σβηστεί». Πάνω τους έχουν τυπωθεί 9% και 19% αντίστοιχα.

- Μπάσταρδοι, αααα, είστε πολύ γ*μ*ν*, και πάλι λίγα λέω, και πάλι λίγα λέω!

Η γυναίκα μου «τι έπαθες, τι έπαθες;», εγώ να βγάζω αφρούς από στόμα και αυτιά. Οι εκφωνητές να κράζουν, ο καφές να χύνεται στο φρεσκοπλυμμένο τραπεζομάντηλο.

Καλώ την ΕΥΑΘ. «Περιμένετε στο ακουστικό σας», επί 10. Μετά, γυναικεία φωνή η οποία μου «εξηγεί» ότι ο ΦΠΑ άλλαξε, «από όσο ξέρει». Χαίρω πολύ, αλλά «άλλαξε από την 1η του Απρίλη. Και το καταλάβαμε ότι δεν ήταν πρωταπριλιάτικο». «Δεν ξέρω να σας απαντήσω κύριε», «κάντε μου πάσα την προϊσταμένη σας», ξανά «Περιμένετε στο ακουστικό σας», επί 4.

Καλημέρες και τα δέοντα. Στο προκείμενο η μαντάμ, «έκανα τη δουλειά μου, δεν τιμολόγησα εγώ, ελάτε να δείτε την απόφαση με την υπογραφή του υπουργού», «ποιού υπουργού», «των Οικονομικών».

Δική μου σκέψη αστραπή:

Ααααα, εκείνου του Αλογο-πάρε-τη-σκούφια-σου και βάρα μας! Ο οποίος, όταν ο Χριστοδουλάκης μιλούσε για ιδιωτικοποιήσεις, έκανε πετροπόλεμο για «τα ασημικά» του κράτους τα οποία η «δοσίλογη» κυβέρνηση Σημίτη δώριζε στα μεγάλα συμφέροντα. Τώρα που είναι αυτός στο σπίτι αφεντικό ξεπουλά, όχι μόνο τα ασημικά, αλλά και τα πατάκια του μπάνιου!

«Άρα, κύριε, δεν φταίμε. Εμείς εκτελούμε εντολές. Έχω κόσμο, θέλετε κάτι άλλο; Ένα φοντάν, ένα ποτήρι δροσερό νερό; Σύντομα θα το εμφιαλώνουμε και θα σας το μοσχοπουλάμε. Καλό σας Πάσχα και τα δέοντα στη σύζυγο».

Τελικά, είμαστε πολύ μ*λ*κες. Καλά μας κάνουν. Αξίζαμε μια καλύτερη Ελλάδα. Και, τελικά, κάποιοι φρόντισαν και την έχουμε. Άντε, να τη χαιρόμαστε και καλός ο νέος Πάσχας μας, όπως μου γράφει, χρόνια τώρα, ένας φίλος...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θοδωρή, έχεις απόλυτο δίκιο, το ξέρεις. Το θέμα είναι τι σκοπεύεις να κάνεις; Θα το πας δικαστικά; Όχι προφανώς γιατί είναι όλα έτσι κανονισμένα ώστε το κόστος και η ταλαιπωρία σου να είναι μεγαλύτερη από ότι τα λεφτά που ζητάς. Και ξέρεις αν τα πάρει ένας δεν τα παίρνεις και εσύ. Πρέπει να κερδίσεις ξεχωριστή δίκη...

θοδωρής είπε...

Αυτή η ιστορία με τάραξε πραγματικά σήμερα. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Παραλύω όταν σκέφτομαι ότι μας "κλέβουν" και λέμε και ευχαριστώ.

Το ζητούμενο είναι η συλλογική μας δράση. Σε πρώτη φάση η διαπίστωση της πραγματικότητας γεννά τη γκρίνια.

Εσείς τι σκέφτεσαι; Είδες τους λογαριασμούς σου;

Ανώνυμος είπε...

Τι να δω στους λογαριασμούς μου; Δεν είναι διαφορετικοί από τους δικούς σου. Σκέψου λίγο. έχεις λογαριασμό ΕΥΑΘ π.χ. 50€ με ΦΠΑ 18% θα έπρεπε να δώσεις 9€ επιπλέον. Τώρα σου φορέσανε 0,5€ επιπλέον, αν όλη η περίοδος είναι πριν της 1/4/2005. Αν έχεις, όπως εσύ , 5 μέρες στον Απρίλιο το ποσό είναι κάτι λιγότερο από 0,5€. Πόσο στοιχίζει μια δίκη; Πόσα μπορείς να πληρώσεις μέχρι να δικαιωθείς για 0,5€;
Στα 100.000 νοικοκυριά έχουν όμως κέρδος 50.000€ οι στηριζόμενες από το Δημόσιο ιδιωτικές ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λ.π.
Γι' αυτό μας γ******νε και λέμε και ευχαριστώ. Εξ' άλλου έχουν κανονίσει και το δικαστικό σύστημα όπως τους βολεύει...
Το άλλο με την ΕΥΑΘ, όχι με τον Τοτό, το ξέρεις; Που θέλουν να πουλάνε εμφιαλωμένο νερό εκτός Θεσσαλονίκης; Τους πληρώνουμε για την διαχείριση του δικτύου και αυτοί θα πάιρνουν το νερό π.χ. του Αλιάκμωνα που πηγάζει από την Καστοριά και περνάει από ΚΟζάνη, Γρεβενά, Ημαθία για να το πουλάνε εμφιαλωμένο σ' αυτούς τους νομούς!!!! Από πότε ο ελληνικός λαός εκχώρησε τους υδάτινους πόρους του σε ιδιωτική εταιρία;
Βλέπεις να μπορείς να κάνεις τίποτα; Βλέπεις κανείς να θέλει ή να μπορεί να ασχοληθεί με οτιδήποτε πέρα από το πως θα πληρώσει τις τράπεζες;