Τετάρτη, Απριλίου 06, 2005

Θεσσαλονίκη: λεωφορεία στις TAXI-λωρίδες

Μεταφορών και Μακεδονίας - Θράκης αλληλοσυγχαίρονται για το αποφασιστικό βήμα προς την επίλυση του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη. Ορίστε;Έτσι είναι. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους. Αφού τους το είχανε τάξει των ανθρώπων. Ότι θα τους αλλάζανε το όνομα. Από "λεωφορειο-λωρίδες" σε "ΤΑΧΙ-λωρίδες" ή και "ΑΧΤΑΡΜΑ-λωρίδες".

Άλλη μια ελληνική πρωτιά. Και μάλιστα, της "όμορφης και ερωτικής" Θεσσαλονίκης. Της συμπρωτεύουσας της βλακείας.

Τα ΤΑΧΙ θα κυκλοφορούν, θα αδειάζουν και θα καβατζώνουν πελάτες από 10 το πρωί μέχρι 5 το απόγευμα, μέσα στις ΤΑΧΙ-λωρίδες τους. Αραιά και που θα σκάει μύτη και κανένα λεωφορείο με φορτίο τους υπόλοιπους 150.000 άμοιρους.

Έτσι είναι, άμα είσαι "απλός πολίτης" σ' αυτή τη χώρα, καλά να πάθεις. Άν δεν έχεις κλίκα, αν δεν έχεις τσαμπουκά και δεν κλείνεις δρόμους, κανείς δεν σε υπολογίζει.

Αυτός ο Λιάπης, πουλιά στον αέρα πιάνει! Μπράβο βρε, ό,τι πιο έξυπνο κατάφερες! Το σκέφτηκες πολύ; Ο δικός μας ο cowboy καβάλησε τη Ντόλυ. Έδειξε το δρόμο προς το αύριο στη Θεσσαλονίκη. Πολιτικός πολιτισμός, οικολογική συνείδηση, σύγχρονες μεταφορές. Μια σκέτη αηδία είστε! Ουστ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aς φτιαξουν πρωτα πολλες στασεις ΤΑΧΙ -οπως ειναι στο εξωτερικο- και μετα να γκρινιαζεις για τις λεωφορειολωριδες....
Επισης ο κοσμος που εξυπηρετειται απο τα ΤΑΞΙ ειναι πολυ περισσοτερος απο οσο νομιζεις , οπως επισης τα ΤΑΞΙ υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν ανα τον κοσμο ..απλα εδω πρεπει να μπουν καποιοι κανονες ...οπως και σε πολλες αλλες πτυχες τις καθημερινοτητας μας ...
Τελος φιλε μου , θα ηθελα να εργαστεις εστω για μια ημερα ως ταξιτζης και μετα να ξαναακουσουμε τις αποψεις σου ...