Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2005

Στο Εδιμβούργο για... γκολφ!

Στο Εδιμβούργο επικρατεί πανικός. Και πολύ, πάρα πολύ ενθουσιασμός για την εκστρατεία της Make Poverty History. Στο site εγγράφονται καθημερινά περί τους 20.000. Εκατομμύρια διεκδικούν μέσω SMS ένα εισιτήριο από τα 72.000 που θα διατεθούν για τη συναυλία στο Hyde Park.

Τώρα ο προβληματισμός αφορά τους υπεύθυνους της αστυνόμευσης, τις δημοτικές αρχές και τους διοργανωτές. Δεν περίμεναν ότι η έκκληση θα άγγιζε τόσο τον κόσμο. Σήμερα συναντιούνται για να εξετάσουν τρόπους προετοιμασίας των χώρων υποδοχής των διαδηλωτών. Στο 1.000.000 αναμένεται τελικά να φτάσει το νούμερο των επισκεπτών του Εδιμβούργου.

Οι αρχές φοβούνται ότι η πόλη θα πληρώσει βαρύ τίμημα από την παρουσία αυτού του μεγάλου πλήθους διαδηλωτών. Σκέφτονται να επιστρατεύσουν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις. Αν και η ανάμνηση του θανάτου του Carlo Giuliani στη Γένοβα το 2001, κάνει όλους εδώ να θέλουν να αντιμετωπίσουν όσο πιο ειρηνικά και ψύχραιμα γίνεται το ζήτημα.

Αλλά και οι διοργανωτές αρχίζουν να προβληματίζονται. Σε περίπτωση συμπλοκών, το μήνυμα για την διαγραφή των χρεών των φτωχών του κόσμου θα έχει χάσει κάθε αξία.

Oργάνωση αναρχικών με το όνομα PGA - The Peoples' Golfing Association, μέλος του Dissent Network, επιστρατεύει βρετανικό χιούμορ και ευρηματικότητα για να διαμαρτυρηθεί. Την ημέρα της Συνόδου των 8 στο ξενοδοχείο Gleneagles, θα παίξουν γκολφ (!!!) στον χλοοτάπητα του ξενοδοχείου. Θα υπάρχουν 8 τρύπες, μια για κάθε έναν συμμετέχοντα στο club των G8, ένα εμπόδιο από άμμο στο σχήμα του Ιράκ. Η κλασική λιμνούλα θα έχει το σχήμα της ακτής του Γκουντάναμο!

Άντε, και καλές μπαλιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: