Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2005

Βόμβες ναπάλμ στη Φαλούτζα

Πτώση, λένε και γράφουν, της δημοτικότητας του προέδρου Bush. Ένα χρόνο μετά την παράδοση της εξουσίας σε Ιρακινούς από τις δυνάμεις κατοχής τα θύματα του πολέμου στο Ιράκ αυξάνονται. Και διέξοδος δεν φαίνεται από πουθενά.

Πρόσφατη αποκάλυψη φέρει τους αμερικανούς στρατιωτικούς να έχουν προβεί σε χρήση βομβών ναπάλμ κατά το βομβαρδισμό της Φαλούτζα. Την αρχή έκανε ο βρετανικός Independent. Το Λονδίνο αρνήθηκε τη γνώση του εγχειρήματος. Παραπλανήθηκε; Υιοθετεί το ρόλο της "παρθένου";

Το γεγονός είναι ότι τα αμερικανικά εμπορικά ΜΜΕ έχουν χρυσώσει το χάπι. Και προπαγανδίζουν ασύστολα τις κινήσεις της κυβέρνησης των Η.Π.Α. Η σημαντικότερη, ίσως, συνέπεια της διαπλοκής των αμερικανικών εταιριών με τα ΜΜΕ και του πολιτικούς.

Διάβασε περισσότερα στο Dissidentvoice.org

Ωστόσο αμερικανοί διανοούμενοι στήνουν εικονικά δικαστήρια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στο "σκαμνί" κάθονται Bush και Blair. Έδρα του Παγκόσμιου Δικαστηρίου είναι η Κωνσταντινούπολη. Στο πάνελ κάθεται, ανάμεσα σε άλλους, και η Arundhati Roy, συγγραφέας και ακτιβίστρια.

Η είδηση από το ΑLJAZEERA.net

Επίσης στο INFORMATION CLEARING HOUSE θα διαβάσεις ειδήσεις που δεν "παίζουν" τα εμπορικά ΜΜΕ. Αν μη τι άλλο, οι Αμερικανοί δείχνουν το δρόμο της εναλλακτικής, τεκμηριωμένης πληροφόρησης από το δίκτυο. Και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Ωστόσο, στη χώρα της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας, bloggers δέχονται την επίθεση κυβερνητικών για όσα γράφουν και υποστηρίζουν με θέρμη. Εννοείται όταν αυτά είναι κόντρα στο επίσημο ρεύμα.

Αλλά για αυτό το θέμα θα ακολουθήσει νέο σημείωμα αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: