Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2005

To θεατρικό Embedded σε DVD


Ο John, ξάδερφος στη Νέα Υόρκη, έστελνε τα οργισμένα emails του κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Η προοδευτική κοινότητα των Η.Π.Α. αντιδρούσε, μου έγραφε, παρά τα όσα σκόπιμα δεν έδειχναν τα εμπορικά ΜΜΕ Αμερικής και Ευρώπης.

Το θεατρικό Embedded, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Tim Robbins, αφού παίχτηκε με επιτυχία και στις δυο ακτές των Η.Π.Α., έκανε το γύρο σε άλλες 8 πολιτείες. Η δίψα για εναλλακτική ενημέρωση οδήγησε τον σκηνοθέτη να κινηματογραφήσει το έργο σε DVD, να χρησιμοποιήσει το Web και ανεξάρτητα websites και blogs για την προώθησή του. Περιηγήσου στο http://www.embeddedlive.com/.

Σε συνέντευξή του ο Tim Robbins περιγελά τον κατάπτυστο ρόλο που διαδραμάτισαν και συνεχίσουν να διαδραματίζουν τα ΜΜΕ, τόσο των Ρεπουμπλικάνων, όσο και των Δημοκρατών. Ωστόσο το έργο δεν αφορά μόνον αυτά.

Καταδεικνύει τον ξεχωριστό ρόλο τον οποίο διαδραματίζει ο καθένας μας ως ξεχωριστή οντότητα, ως ενεργός πολίτης. Και φυσικά την επανάσταση που ήδη φέρνει το Internet με τις εναλλακτικές μορφές οργάνωσης των κοινοτήτων και δικτύων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: