Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2006

Ερωτήματα μιας "αφελούς" παιδούλας

«Ο μέσος Ελληνας δεν μπορεί να σχηματίσει πραγματική εικόνα όταν η κάμερα δείχνει λίγους αναρχικούς εν δράσει και την ίδια ώρα το... ρεπορτάζ μιλά για φοιτητές που διαδηλώνουν», λέει και αναρωτιέται λίγο πριν η κουβέντα μας τελειώσει: «Πώς η κοινωνία μας θέλει να αυτοαποκαλείται δημοκρατική; Αυτά που ζήσαμε ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ποιοι είν' αυτοί που μας κυβερνούν;»

Θα είμαστε στους δρόμους κάθε μέρα
Βασιλική, πεμπτοετής φοιτήτρια της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. Μέσα στα ψέμματα που γράφουν τα ΜΜΕ προβάλλεται μισή σχισμή αληθείας. Οτι τους εκμεταλλεύονται. Φίλε Θοδωρή θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για το αν είμαι παρανοϊκός οταν βλέπω:

Αυτή τη φώτο και μετά αυτή και νομίζω οτι κάπου κάποιος κάποτε έστησε ένα θεατρικό έργο. Πρόσεξε στη δεύτερη τον μη αστυνομικό στο βάθος. Ένα αγόρι με κράνος και t-shirt. Αλήθεια, ποιους κοροϊδεύουν.

Δημιουργήθηκαν οι διαδηλώσεις για να πλακώσουν οι αναρχικοί και να τις αμαυρώσουν. Χρησιμοποιήθηκαν τα παιδιά σαν μέσο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Είμαι μήπως τρελός; Η εικόνα όμως μιλάει απο μόνη της. Λυπάμαι πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω λοιπόν οτι το παιχνίδι είναι πολύ πιο χοντρό και βρώμικο απ' ότι το παρουσιάζουν: "Κακιά κυβέρνηση και καλοί διαδηλωτές/καταληψίες"...

θοδωρής είπε...

@black peark: Ο άνθρωπος στο βάθος είναι αστυνομικός. Απλά δεν φορά την εξάρτηση των υπόλοιπων δυο. Εξάλλου σε αυτές τις φωτό διακρίνονται καθαρά το αστυνομικό κράνος του αστυνομικού των ΜΑΤ και ένας ακόμη με το ίδιο μπλουζάκι και χωρίς την εξάρτηση ρόμποκοπ.

Αν επίσης κατάλαβα καλά θεωρείς ότι ο φοιτητής είναι αστυνομικός. Μοιάζουν, αλλά δεν είναι. Η τέταρτη φωτογραφία δείχνει και τους τέσσερις πρωταγωνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο. Κάνω λάθος.