Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2006

Οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι αυτής της χώρας

¶κουσα την είδηση στον FLASH εχθές, τη διαβάζω σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σχετικά με τη "φονική πινακίδα και τη μοιραία στάση υπευθύνων."

"Οπως σημείωναν στελέχη του υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, η συντήρηση της εθνικής οδού Σχηματαρίου - Χαλκίδας ανήκει στη Διεύθυνση Συντήρησης Εργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ πιθανότατα προκύπτουν ευθύνες και για την Τροχαία Χαλκίδας, η οποία φαίνεται ότι δεν ειδοποίησε την Περιφέρεια μετά την πρώτη πρόσκρουση οχήματος στη γέφυρα.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αρνείται κάθε ευθύνη. Οπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας της, κ. Κώστας Εξαρχος, η συντήρηση του έργου δεν έχει ανατεθεί στην Περιφέρεια. Η δε νομαρχία Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και επικίνδυνο» το οδικό δίκτυο της Εύβοιας, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις."

Αλήθεια, η 40χρονη νεκρή γυναίκα και ο βαριά τραυματισμένος άνδρας της, τι έχουν να πουν σε όλους αυτούς τους ανεύθυνο-υπεύθυνους; Αλήθεια, θα κινηθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας; Γιατί σε αυτή τη χώρα πρέπει να θρηνούμε τόσα αθώα θύματα για να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε; Και γιατί ποτέ δεν μπορούμε να βρούμε ποιος πρέπει να κάνει τι;

Παίρνω ως ένα ακόμη παράδειγμα το φρεάτιο της ΔΕΗ το οποίο παραμένει ανοιγμένο μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία μένω.



Εδώ και δύο μήνες γίνονται έργα ασφαλτόστρωσης. Προσπερνάω το "γεφύρι της ¶ρτας", προσπερνάω τα έργα εντυπωσιασμού του Ατσαλάκωτου και στέκομαι στην ασυννενοησία μεταξύ υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και ΔΕΗ. Ζητώντας από το συνεργείο του Δήμου να κλείσει με ένα κυτίο το φρεάτιο μας απαντούν ότι είναι δουλειά της ΔΕΗ. Περιορίστηκαν στο να τοποθετήσουν μερικές ασπροκόκκινες κορδέλες νίπτοντας τας χείρας τους για κάθε ενδεχόμενο.

Απευθυνόμενοι στη ΔΕΗ μας απαντούν ότι κακώς το συνεργείο του Δήμου άνοιξε το φρεάτιο, ότι θα έπρεπε να τους είχαν ειδοποιήσει και ότι είναι άκρως επικίνδυνο για τους περαστικούς!

Ελπίζω το εξώδικο το οποίο σκοπεύουμε να καταθέσουμε και προς τις δυο πλευρές να προλάβει το οποιοδήποτε δυσάρεστο συμβάν. Γιατί μετά κανίες δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει εκείνη την κολοκυθιά της ανευθυνότητας τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: