Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2006

Γράφοντας σε εφημερίδα, συντηρώντας πετυχημένα blog

ΟΚ, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του κατεστημένου στην Ελλάδα δεν έχουν ιδέα περί blogging. Όμως κάποιοι πολύ έγκυροι νέοι δημοσιογράφοι αναδημοσιεύουν τα εκτυπωμένα σε εφημερίδα άρθρα τους σε κάποιο blog απαντώντας στα σχόλια. Υπάρχουν μερικοί που διδάσκουν πως να διατηρείς πετυχημένα blog γράφοντας παράλληλα και σε έντυπο. ¶λλοι που αραδιάζουν τα διαμάντια τους πρώτα στο blog τους.

Υπάρχουν κι αυτοί που μας ενημερώνουν έγκυρα και με στωικότητα για τα δρώμενα στην τοπική κοινωνία, άλλοι που μας κατατοπίζουν για τα ψηφιακά μας δικαιώματα.

¶λλες πάλι χωρίς να διεκδικούν κανένα τίτλο δημοσιογράφου σκάβουν ανιδιοτελώς στα λαγούμια του παγκόσμιου χωριού για το κέφι τους.

Εννοείται ότι η λίστα μπορεί να τραβήξει και είναι ενδεικτική. Οι όποιες προτάσεις σας είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτες.

Ο Mike Sando καταξιωμένος αθλητικογράφος πέρασε από την εφημερίδα, χωρίς να την αφήσει, στο blogging. Του το ζήτησε ο εκδότης του. Και κτύπησαν διάνα. Σε συνέντευξή του αποκαλύπτει μικρά μυστικά από τα οποία μπορούμε όλοι να μάθουμε.
Using blogs to make newspaper reporters more relevant

Όλοι.

1 σχόλιο:

ANemos είπε...

Οχι, ειλικρινά δεν πιστεύω οτι έχω ένα "επιτυχήμένο" blog και δεν το λέω λόγω ταπεινοφροσύνης. Ενα τσάτρα-πάτρα ταξιδάκι είναι χωρίς ταυτότητα και χωρίς ειρμό. Σίγουρα και χωρίς ύφος και στυλ. Δεν έχω το χρόνο για κάτι τέτοιο και μάλλον δεν έχω και τη δυνατότητα.
Σε ευχαριστώ πάντως.
Θα ήθελα όμως να προσθέσεις το http://vlemma.wordpress.com/ του Νίκου Ξυδάκη...